Labdarúgó-világbajnokság

2022.11.27. 16:22

A remeklő Marokkó legyőzte Belgiumot

A szervezetten és elszántan játszó afrikai csapat megérdemelten verte a halvány belgákat.

Kun Attila

Marokkó (fehérben) legyűrte Belgiumot

Forrás: MTI/AP

Fotó: Pavel Golovkin

F-csoport, 2. forduló

Belgium–Marokkó 0-2 (0-0)

Doha, al-Thumama Stadion, 43738 néző, vezette: Ramos (Morín, Hernández - mexikóiak).

Belgium: Courtois – Meunier (Lukaku, 81.), Alderweireld, Vertonghen – Castagne, Onana (Tielemans, 60.), Witsel, T. Hazard (Trossard, 75.) – De Bruyne, E. Hazard (Mertens, 60.) – Batshuayi (De Ketelaere, 75.). Szövetségi kapitány: Roberto Martínez.

Marokkó: Mohamedi – Hakimi (Attijat Allah, 68.), Agerd, Szaissz, Mazraui – Unahi (el-Jamik 78.), Amrabat, Amallah (Szabiri, 68.) – Zijes, en-Nesziri (Hamdallah, 73.), Bufal (Abuhlal, 73.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi.

Gólszerző: Szabiri (73.), Abuhlal (90.+2.).

A mérkőzés kellemetlen közjátékkal kezdődött a marokkóiak számára: kapusuk, Bunu a himnuszok alatt rosszul lett, így le kellett cserélni, a kezdő sípszónál már Mohamedi őrizte az afrikai csapat kapuját. Az első játékrészben fölényben játszott a belga válogatott, de a marokkóiak sem tétlenkedtek, különösen a szélen vezetett támadásokkal okoztak kellemetlen pillanatokat a belga védelemnek. Bár a színvonal nem volt kiemelkedő, az iramra és a kezdeményezőkézségre nem lehetett panasz, ég és föld volt a különbség a kora délután véget érő Costa Rica–Japán mérkőzés első félidejéhez képest. A ráadásban Zijes szabadrúgásból betalált a belga kapuba, de a játékvezető a VAR segítségével les miatt érvénytelenítette a gólt. A második játékrészben sem változott a játék képe, a belgák játszottak némi fölényben, de abszolút benne volt a játékban egy marokkói találat is. Amire aztán 73 percet kellett várni: az öt perce pályán lévő Szabiri balról, éles szögből lőtt kapura egy szabadrúgást, amelyet Courtois nem tudott védeni (0-1). A belgák ezt követően egyértelműen átvették az irányítást, a nem teljesen egészséges Lukakut is behozták, de a 92. percben a remekül védekező Marokkó pontot tett a meccs végére, miután a jól játszó Zijes passza után a szintén csereként pályára lépő Abuhlal lőtt a rövid, bal felső sarokba egy villámgyors támadást követően (0-2). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!