Foci-Eb 2021

2021.06.22. 23:04

Unalmas második félidő után győzött Anglia a csehek ellen

Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, a D-csoportban Csehország és Anglia a csoportelsőségért csapott össze egymással, de főleg a második félidőben már nem igazán hozta lázba a csapatokat. Anglia 1–0-ra nyert Raheem Sterling találatával.

FBL-EURO-2020-2021-MATCH32-CZE-ENG

Fotó: LAURENCE GRIFFITHS

CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

D-CSOPORT

London, Wembley Stadion, 21 óra (Tv: M4 Sport). Vezeti: Artur Soares Dias (portugál)

CSEHORSZÁG: Vaclík – Coufal, Celustka, Kalas, Boril – Holes (Vydra 84.), Soucek – Masopust (Hlozek, 64.), Darida (Král, 64.), Jankto (Sevcík, a szünetben) – Schick (Pekhart, 75.) . Szövetségi kapitány: Jaroslav Silhavy.

ANGLIA: Pickford – Walker, Stones (Mings, 79.), Maguire, Shaw – K. Phillips, Rice (Henderson, a szünetben) – Saka (Sancho 84.), Grealish (Bellingham 68.), Sterling (Rashford 68.) – Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.

Gólszerző: Sterling (12.)

Alaposan bekezdett Anglia a csehek ellen, hiszen Raheem Sterling már a 2. perc végén megszerezhették volna a vezetést – jól is emelte át a labdát a kifutó Tomás Vaclík kapuson a Manchester City támadója, de az a bal kapufára pattant.

Tíz perc múlva aztán már a kapufa sem mentette meg a cseheket – na, meg Sterling attól hogy idén harmadszor is eredményes legyen a Wembleyben válogatott mezben: az Eb-n először kezdő Jack Grealish emelte balról az alapvonaltól középre, az érkező Sterling pedig két lépésről a kapuba bólintott.

A vezetés megszerzése sem után engedtek ki az angolok, Harry Kane a 25. percben közel járt pályafutása első Eb-góljának megszerzéséhez, de Vaclík kapus óriási bravúrral meggátolta ebben. A csehek első komoly lehetősége a 28. percben érkezett el, Tomás Holes távoli löketét Pickford hatalmas vetődéssel hárította, s az utolsó negyedórára fordulva át is vették az irányítást – ám egyenlíteni nem tudtak.

A második félidőt valamelyest alacsonyabb hőfokon kezdte az angol válogatott, mint az elsőt, ami annak – is – volt köszönhető, hogy a csehek agresszívebb letámadásra váltottak a szünet után, így a gólhelyzetek is elmaradtak – egy-egy kósza beadáson kívül kevés izgalom akadt a pályán.

A lelátókon például az váltotta ki a legnagyobb hangzavart, amikor értesültek a nézők arról, hogy a csoport másik meccsén Glasgow-ban a horvátok Luka Modric góljával másodszor is vezetést szereztek a skótok ellen, akik ekkor kiesésre álltak – s búcsúztak is.

Londonban ettől nem szaggatták rongyosra az istrángot, hiszen már a meccs előtt biztos továbbjutó volt mindkét csapat. Ugyan a végén az angolok még egy lesgólt feljegyeztek, ám ez nem osztott, nem szorzott a csoportjukat megnyerték, a csehek pedig végül harmadikként mentek tovább.

A csoport másik mérkőzésén:

A D-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Csehország

2

1

1

3–1

+2

4

2. Anglia

2

1

1

1–0

+1

4

3. Horvátország

2

1

1

1–2

–1

1

4. Skócia

2

1

1

0–2

–2

1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!