Foci-Eb 2020

2021.07.07. 10:19

„Olasz az Isten” – fiesztahangulat Itáliában

Mint ismert, az olasz labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlen után tizenegyesekkel 4–2-re legyőzte Spanyolországot az Európa-bajnokság elődöntőjében, ezzel 2012 után ismét bejutott a kontinenstorna fináléjába, amelyet Angliával vagy Dániával vív majd meg. A spanyol lapok úgy vélik, csapatuk megérdemelte volna a továbbjutást és emelt fővel búcsúzott, miközben az olasz sajtó hasábjain érződik az országban uralkodó fiesztahangulat.

„Olasz az Isten! Az Azzurri a döntőben, az öröm kontrollálhatatlan” – írja a Corriere dello Sport, amely – nem meglepő módon – Gianluigi Donnarummát és Jorginhót jelölte meg a megnyert tizenegyespárbaj kulcsaként.

„Fieszta!” – hirdeti címlapján a La Gazzetta dello Sport, hozzátéve, hogy az olaszok „heroikus küzdelemben” jutottak be az ugyancsak a Wembleyben rendezendő vasárnapi döntőbe. „Micsoda oroszlánok! A kiabálás Spináért (Leonardo Spinazzola – a szerk.) szívből jött” – olvasható a Tuttosport címlapján, utalva arra, hogy az olasz válogatott tagjai a meccs után a belgák elleni negyeddöntőben Achilles-ín-szakadást szenvedő római csapattársuknak üzentek.

„Megannyi szenvedés után most közel az álom” – írja a La Repubblica, míg a Corriere della Sera úgy emlékezik vissza az elődöntő napjára, hogy az olasz csapat „mágikus estével” ajándékozta meg rajongóit.

A spanyol lapok érthetően más hangvételben írnak a mérkőzésről, de büszkék együttesükre.

„Becsülettel” – olvasható a Marca címlapján. A madridi lap szerkesztői szerint a spanyol válogatott emelt fővel térhet haza, mert jobban játszott ellenfelénél, de a tizenegyesek után az olaszok mosolyoghattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!