Foci-Eb 2021

2021.06.21. 23:27

Ha legyőzzük a németeket, biztos a továbbjutás

Hétfő este eldőlt, hogy a legalább négypontos harmadik helyezettek biztosan nyolcaddöntősök.

Fotó: Szabó Miklós

A labdarúgó Európa-bajnokság hétfői játéknapján eldőlt, hogy legalább két csoportharmadik három ponttal végez, ami azt jelenti, hogy ha a magyar válogatott – hatalmas bravúrt végrehajtva – legyőzi szerdán Münchenben Németországot, akkor négy ponttal biztosan továbbjut az F-csoportból.

Eddig három csoportban értek véget a küzdelmek, és mivel Ukrajna (B-csoport) és Finnország (C-csoport) egyaránt három ponttal lett harmadik, a legalább négypontos harmadik helyezettek biztosan továbbjutnak.

Az A-csoport harmadik helyezettje, a négypontos Svájc hétfő este így tovább is jutott. (Biztossá vált az is, hogy a már négy ponttal álló és biztosan a csoportjuk első három helyezettje között végző válogatottak – Anglia, Csehország, Franciaország, Svédország – szintén ott lesznek a nyolcaddöntőben.)

Ha a mieink legyőzik a németeket, akkor a francia–portugál mérkőzés eredményétől függően a második vagy a harmadik helyen végeznek az F-csoportban, és a harmadik helyezés is továbbjutást érne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!