Ezotéria

2010.05.13. 09:38

Önbizalmat, de gyorsan!

Sokan úgy gondolják, hogy az önbizalom született képesség, pedig nem így van. Az önbizalom szerezhető, és ami még fontosabb: folyamatosan erősíthető tulajdonság!

Buzsáki Gábor

Hogy megerősödjön, sikerélményekre van szüksége… Ebben nyújt segítséget az alábbi módszer, amely egy kicsit ugyan időigényes és bizonyos rendszerességet is követel, de garantáltan eredményes! Használatával hétről-hétre egyre nagyobb Önbizalommal érhetsz el olyan sikereket, amelyekre korábban még gondolni sem mertél volna...

Akkor kezdjük!

Első lépésként szükséged lesz egy üres naplóra, vagy egy füzetre.


A naplód (vagy a füzeted) első üres oldalára (lehetőleg középre) írj fel egy olyan célodat, amit nagyon szeretnél, de elérhetetlennek tűnik. Azaz amelyről azt gondolod, hogy csodának kell történnie ahhoz, hogy valóra váljon...Erre a következők miatt van szükség:
Az emberi agy, a maga megfejthetetlenségével is valódi problémamegoldó! Éppen ezért a tudatalattink sokkal, de sokkal jobban odafigyel a nehézségekre, a problémákra, vagy akár az életünket érintő negatív hírekre, mint bármi másra!
(Ezt egyébként tudják a különböző médiák szakemberei is! Többek között ezért nem találkozol újságok vezércikkeiben óvoda megnyitásokkal, vagy az esti híradó beharangozójában könyvtár átadással... stb.)

Azzal, hogy a tudatalattid egy elérhetetlennek tűnő céllal szembesíted (a naplód első oldalán), rákényszeríted arra, hogy szüntelenül keresse a megoldásokat! És amint tapasztalni fogod, meg is találja!

Naplód (vagy füzeted) következő oldalára az oldalt elharmadolva írj fel 3 olyan célod, amelyet belátható időn belül könnyedén teljesíteni tudsz! Ez bármi lehet! A lényeg az, hogy a megvalósítás kizárólag rajtad múljon
! Például: lefogyok 5 Kg-ot 1 hónap alatt, felére csökkentem a telefonköltségem, megvásárolom... és így tovább.

Fontos, hogy a céljaidnak határidőt adj! Ha ezt nem teszed, tudatalattid könnyen kibúvót talál, hiszen nem kell sietnie...

Ezt követően hétről-hétre írásban értékeld a céljaid alakulását (ezért kellett az elején elharmadolnod a lapot, hogy legyen hely a kiértékeléshez). Vagyis azt, hogy miért sikerült, vagy adott esetben miért nem a célod elérned!

Ha mindhárom célod elérted, jutalmazd meg magad! De csak is olyannal, amit előtte még soha nem tapasztaltál meg. Ez nagyon fontos! Ugyanis, ha később az adott „jutalommal" találkozol, tudatalattid emlékezni fog és összeköti majd a sikerélményeddel, ezzel is tovább erősítve az Önbizalmad!

A következő oldalra csak is akkor léphetsz és fogalmazhatsz meg újabb célokat, ha az előzőeket már teljesítetted!

A célok teljesítése közben tudatalattid folyamatosan dolgozik!
És ahogy idővel tapasztalni fogod, egyre komolyabb célokat juttatva az eszedbe segít, hogy a megvalósítható céljaidon keresztül elérd mindazt, amit egykor elérhetetlennek gondoltál...

Forrás: Asztropatika

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!