Hallgassa élőben!
Május 06.

Ezen a napon

Az adatok szolgáltatója Ezenanapon.hu
2021. Május. 06.
13 éve / 2008. 05. 06.
Meghalt Gencsy Sári szoprán opera-énekesnő
15 éve / 2006. 05. 06.
100 évesen meghalt Lillian Gertrud Asplund, a Titanic katasztrófa utolsó túlélője, akinek saját emlékei is voltak
Az utolsó amerikai túlélője is egyben. Mikor felszálltak a Titanicra Lillian még mindössze 5 éves volt. A történtekről sosem beszélt nagy nyilvánosság előtt, csakúgy mint édesanyja. Egy 1989-ben készült interjúban elmondta azonban, hogyan menekültek meg egy ablakon keresztül, és édesapja hogy segítette be őt és édesanyját, valamint testvérét egy csónakba, majd hogyan nézett vissza édesapjára és ott maradt testvéreire, akik nem élték túl a tragédiát.
19 éve / 2002. 05. 06.
Meghalt Lakatos István, Kossuth-díjas költő, író, műfordító, szerkesztő
29 éve / 1992. 05. 06.
Meghalt Marlene Dietrich amerikai színésznő, énekesnő (A kék angyal, Shanghai Express)
Eredeti nevén: Maria Magdalene von Losch. Tanulmányait a berlini Augusta Victoria Iskolában, Berthold Held tanítványaként végezte. 1922-től filmezett, 1929-ig együtt dolgozott Max Reinhardttal. 1930-ban az Amerikai Egyesült Államokban kapott szerződést, 1939-ben lett amerikai állampolgár. Forgatott Angliában, 1946-tól szerepelt Párizsban és Hollywoodban is. Filmjeiből: A kék angyal, A vörös cárnő, A páncél nélküli lovag, 80 nap alatt a Föld körül, Az ördög keze, Ítélet Nürnbergben.
34 éve / 1987. 05. 06.
Meghalt William J. Casey, aki 1981 és 1987 között a C.I.A. igazgatója volt
74 éves korában halt meg.
72 éve / 1949. 05. 06.
Meghalt Maurice Maeterlinck gróf, Nobel-díjas belga flamand származású francia nyelvű drámaíró, költő, esszéíró
Teljes nevén: Maurice Polydore Marie Bernard Maeterlinck gróf. 1911-ben kapta meg az irodalmi Nobel-díjat. Műveiben kiemelt szerepet kap az élet és a halál jelentése.
80 éve / 1941. 05. 06.
Meghalt Maróti Géza építész, szobrász, festő, iparművész, aki Atlantiszról írt könyvet
Bejárta a világot, igazi „világpolgár” volt. Míg külföldön neves építészként dolgozhatott, hazájában jószerivel csak épületszobrászként és belsőépítészként foglalkoztatták. Többek között a Liszt Ferenc Zeneakadémia épületét díszítik szobrai.Élete főműve, a máig (teljes egészében) kiadatlan kultúrtörténeti mű, Atlantisz történetének monumentális feldolgozása.
102 éve / 1919. 05. 06.
Meghalt Lyman Frank Baum amerikai író, újságíró. (Óz, a csodák csodája)
13 folytatásos regényt, kilenc fantasy regényt írt, összesen 55 regényt, 82 novellát és 200 költeményt. Kalandos életete volt: volt kakastenyésztő, bolttulajdonos és számos újság alapítója. Az Óz történetében szereplő Kansas-leírások az Észak-Dakotában szerzett élményein alapulnak. 1891-től Chicagoban az Evening Post riportere lett, foglalkozott a reklámiparral is. 1900-ban adták ki Denslow nevű társával az Óz, a csodák csodáját, mely attól kezdve két éven át vezette a gyermekkönyv-eladási listákat Amerikában. Baum további 13 regényben írt a szereplők további sorsáról. 1902-ben Paul Tietjens zeneszerzővel és Julian Mitchell rendezővel megalkották a regény musical-változatát is.Számos álnevet használt regényeihez: Laura Bancroft, Edith Van Dyne, Floyd Akers, Suzanne Metcalf, Schuyler Staunton, John Estes Cooke és Capt, Hugh Fitzgerald. Névtelenül írta meg Az utolsó egyiptomi - a Nílus románca című könyvét.
139 éve / 1882. 05. 06.
Meghalt Asbóth Lajos honvéd ezredes, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja
1849. január 15-étől Debrecen katonai parancsnoka, majd január 26-ától alezredesként a szerveződő 12. (tartalék) hadosztály parancsnoka volt. Hadosztályával részt vett a tavaszi hadjáratban. Érdemeket szerzett a császári hadsereg megtévesztését célzó hadműveletekben, ezért április 18-án ezredessé léptették elő és megkapta a Magyar Katonai Érdemrend III. osztályát. Buda ostromában, mint a II. hadtest egy hadosztályának parancsnoka, majd a II. hadtest parancsnoka vett részt. Az 1849. júniusi Vág melletti hadműveletekben, majd a peredi csatában a II. hadtest kiválóan szerepelt, azonban Asbóth nem a parancsok szerint irányította hadtestét, ezért Görgei leváltotta a hadtest éléről. Július 19-étől a tartalék hadtest egy hadosztálya, majd a tervezett tartalék hadtest parancsnoka lett. A fegyverletétel után halálra ítélték, majd az ítéletet 18 évi várfogságra változtatták. 1856-ban kapott kegyelmet. Részt vett a szabadságharc utáni függetlenségi szervezkedésekben. 1862-ben megírta emlékiratait, majd 1867-ben az amerikai polgárháború történetét.
246 éve / 1775. 05. 06.
Megszületett Mary Martha Sherwood angol írónő
1818 és 1847 között gyermekeknek írta klasszikus művét a "History of the Fairchild Family"-t.
35 éve / 1986. 05. 06.
Megszületett Palcsó Tamás énekes, színész
58 éve / 1963. 05. 06.
Meghalt Kármán Tódor amerikai gépészmérnök, a szuperszónikus repülés atyja, a PKZ helikopter feltalálója
Kármán Tódor munkatársaival, Petróczy Istvánnal és Zurovetz Vilmosan közösen dolgozott a megfigyelésre alkalmas, egyhelyben lebegő helikopter kifejlesztésén, ezért az, a három feltaláló vezetéknevének kezdőbetűje alapján PKZ-helikopter néven vált ismertté.Gépészmérnök, fizikus, alkalmazott matematikus, akit az amerikai légierő (USAF) védőszentjének becéznek. A szuperszonikus légi közlekedés atyjaként, valamint a rakétatechnológia és hiperszonikus űrhajózás egyik úttörőjeként is ismernek.Magyarországon született. A nagy matematikai tehetséggel is megáldott Kármán Tódor a budapesti Műegyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát, majd ugyanitt tanársegéd lett Bánki Donát melett. Később a Ganz-gyárban, és az aacheni egyetemen is dolgozott. Az I. világháború idején a Bécs meletti Aerodinamikai Laboratóriumba került, ahol munkatársaival kifejlesztette az első forgószárnyas katonai repülőeszközt, a PKZ-típusú helikoptert. A háború vége után hazatért, de 1919-ben emigrált, 1933-ban pedig végleg az USA-ban telepedett le. Itt a Guggenheim-laboratóriumban rakétakutatással foglalkozott. Ballisztikai tanácsadóként szélcsatornát épített a lövedékek mozgásának tanulmáányozásához, amely a későbbi rakétatechnika alapját is képezte. Jelentős szerepe volt több nagy rakéta, az első ballisztikus rakéta és a szuperszonikus repülés új elméletének kidolgozásában, valamint a DC-repülőgépcsalád létrejöttében. Tevékenységét életében is több kitüntetéssel jutalmazták, halála után a Holdon és a Marson krátert neveztek el róla.
60 éve / 1961. 05. 06.
Megszületett George Clooney amerikai színész, rendező, producer (Batman és Robin, Vészhelyzet)
Teljes nevén: George Timothy Clooney Az ENSZ békenagykövete. Ismertebb filmjei: Solaris, Viharzóna; Sivatagi cápák; South Park - szinkron; Mint a kámfor; Batman és Robin; Peacemaker; Alkonyattól pirkadatig; Ocean?s Eleven, Twelve, Thirteen, Vészhelyzet - TV sorozat, Kecskebűvölők.
61 éve / 1960. 05. 06.
Hamburgban meghalt Ábrahám Pál zeneszerző, karmester (Hawaii rózsája, Bál a Savoyban)
Operettjeit (Hawaii rózsája, Bál a Savoyban, Viktória) Magyarországon kívül Berlinben és Bécsben is bemutatták. 13 zenés darabot, valamint több mint 30 film zenéjét köszönhetjük neki.
69 éve / 1952. 05. 06.
Megszületett Christian Clavier francia színész, komikus (Asterix és Obelix 1-2)
Párizsban született. Napóleon - sorozat; Nyomorultak - TV film; Jöttünk, láttunk, visszamennénk 1-2.; Bronzbarnák.
84 éve / 1937. 05. 06.
35 ember halálát okozva, tisztázatlan körülmények között kigyulladt és megsemmisült a Hindenburg léghajó
Az LZ 129 Hindenburg egy német Zeppelin-léghajó volt. Testvérhajójával, a Graf Zeppelin II-vel a legnagyobb, ember alkotta szerkezet volt, amely a levegőbe emelkedett. Interkontinentális, a Harmadik Birodalom és az Amerikai Egyesült Államok közötti utakra tervezték. Nevét Paul von Hindenburg német tábornok, köztársasági elnök után kapta. Első repülésére 1936. március 4-én indult Friedrichshafenből. Alig több mint egy év múlva, 1937. május 6-án leszállás közben, máig tisztázatlan körülmények között kigyulladt és teljesen megsemmisült az amerikai Lakehurstben. A katasztrófa, amelyben 35-en haltak meg, véget vetett a nagyméretű léghajók korának.
95 éve / 1926. 05. 06.
Megszületett Fehérvári Géza művészettörténész, régész, az iszlámkori iráni művészet kutatója
96 éve / 1925. 05. 06.
Megszületett Temessy Hédi színésznő. (Régi idők focija, Mephisto, Jób lázadása)
Kitűntetései: 1982 - Érdemes Művész, 1995 - A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje. 2001-ben hunyt el.
97 éve / 1924. 05. 06.
Megszületett Szipál Márton magyar-amerikai fotóművész, aki elsősorban portréfotóiról volt híres
Külföldön: Martin Szipál, művésznevén: Martin S. Martin
106 éve / 1915. 05. 06.
Megszületett Orson Welles amerikai filmrendező és színész (Világok harca)
Kenoshában, Wisconsin államban született. Jómódú családból származott, szüleit korán elvesztette, így gyámság alatt nőtt fel. A woodstocki magániskola elvégzése után járt Írországban, Marokkóban és Spanyolországban. 1934-ben vándorszínészként Tybolt szerepében tűnt fel a Broadwayn. 1937-ben megalapította a Mercury Theatert, ahol a "Világok harca" című elhíresült rádiójátékát is bemutatták. A botrányt kavaró hangjáték hatására amerikaiak százai sereglettek az utcára, mert komolyan vették a marslakók Föld elleni invázióját. 1941-ben készítette az "Aranypolgár" című klasszikus filmjét, amely a teljes anyagi bukás mellett kivívta a szakma elismerését, a világ egyik legjobb filmjeként tartják számon. "Az óra körbejár", "A sanghaji asszony" és a "Macbeth" is anyagi csődöt jelentett szerzőjüknek, de végül tankönyvi anyaggá váltak. Welles háromszor nősült, 1943-ban Rita Hayworth-t, a híres dívát vette feleségül, akivel házassága 1948-ig tartott. 1958-ban Európába költözött, ahol megrendezte a "Gonosz érintése" című filmet, amely szintén megbukott financiálisan, de a filmszakma egyik leghíresebb film noir-ja lett. Anyagi helyzetére való tekintettel sokszor másod- vagy harmadrangú szerepeket vállalt, néhány kiemelkedő alakítása: a "Harmadik ember", a "Tizedik nap", "Rogopag", "Moby Dick" és "Compulsion", amelyért megkapta Cannes-ban a legjobb színésznek járó díjat. Életmű díjakkal jutalmazták filmtörténeti jelentőségét: 1966-ban Cannes-ban, 1970-ben Velencében, 1971-ben pedig az amerikai filmakadémia is elismerte.
108 éve / 1913. 05. 06.
Megszületett Dávid Gyula Kossuth-díjas zeneszerző, népdalgyűjtő
Dávid Károly építész testvére.
111 éve / 1910. 05. 06.
Megszületett Tatay Sándor író (A Simeon-ház, Puskák és galambok)
154 éve / 1867. 05. 06.
Megszületett Iványi-Grünwald Béla festő
165 éve / 1856. 05. 06.
Megszületett Robert Edwin Peary amerikai felfedező, az első, aki elérte a földrajzi Északi-sarkot
A 20. század folyamán kijelentését széles körben hitelesnek tekintették, jóllehet azt a maga idejében is kritizálták, és napjainkban kétségbe vonják. Albert Cook amerikai felfedező is azt állította, hogy járt a sarkon, de róla bebizonyosodott, hogy hazudott, így Peary-t tekinthetjük az elsőnek.Matthew A. Henson afro-amerikai származású segítő volt a kísérője.
165 éve / 1856. 05. 06.
Megszületett Sigmund Freud osztrák pszihológus, filozófus, a pszichoanalízis atyja
Freiberg (ma Pøíbor), akkor Osztrák Birodalom, ma Csehország, 1856. május 6. – London, Nagy-Britannia, 1939. szeptember 23. A pszichoanalitikus iskola alapelmélete, hogy az elfojtás révén tudattalanná váló emlékek és motivációk nagy hatással vannak a személy viselkedésére. Bizonyos tudattalan gondolatok és emlékek, különösen a szexuális és agresszív jellegűek problémát jelentenek. Ezek felszínre hozására irányuló módszerét nevezte el pszichoanalízisnek, amiben alapvető jelentőséget tulajdonított az álomfejtésnek, ezt nevezte a tudattalanhoz vezető ?via regia?-nak, királyi útnak.
181 éve / 1840. 05. 06.
Nagy-Britanniában kiadták a világ első bélyegeit
Viktória királynő portréját ábrázoló fekete egypennys és kétpennys. Eddig a postaköltségeket a levél átvevője fizette, az értékbélyeg felragasztásával ezentúl a feladó rótta le a portót. Frederick Heath állította elő a bélyegeket mélynyomású metszetben. Benjamin Cheverton javasolta, hogy Viktória királynő képével lássák el a bélyegeket, mivel egy portré meghamisítását könnyebb felismerni. A bélyegek bevezetésének javaslata pedig Sir Rowland Hilltől, a későbbi postamestertől származott. A következő években több ország is kibocsátott bélyegeket: Bajorország, Poroszország, Szászország, Svájc több kantonja, Belgium, Franciaország, az Amerikai Egyesült Államok, Brazília és Mauritius. Az 1653-ban Párizsban használt levélhez rögzített papírszalagot - "Billet de post payé" -, tartják a bélyeg előfutárának.
263 éve / 1758. 05. 06.
Megszületett Maximilien Robespierre a francia forradalom egyik vezetője
46 éve / 1975. 05. 06.
Meghalt Mindszenty József esztergomi érsek, bíboros és Magyarország hercegprímása
Eredeti nevén: Pehm József 1948 tavaszán a magyar kommunista kormánnyal konfliktusba keveredett a felekezeti iskolák államosítása miatt. 1949-ben hazaárulás vádjával életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek. Az 1956-os forradalom idején Mindszentyt kiszabadították háziőrizetéből.November 3-i beszédében többek között hangsúlyozta: "Mint a katolikus egyház feje kijelentem, hogy ... nem helyezkedünk szembe a történelmi haladás irányával, sőt az egészséges fejlődést előmozdítjuk." Beszédében a kommunista rendszerről, mint bukott rezsimröl beszélt, de csak az egyház intézményeinek és társulatainak visszaadásáról szólt. Kiállt a sajtó szabadsága mellett. Elvárta még a szabad választást, melyen minden párt indulhat, továbbá a hit- és erkölcstan oktatás újraindítását.A felkelés leverése után az amerikai nagykövetségen talált menedéket. 1971. 09. 28-án a magyar kormány által adott amnesztia alapján elhagyta a követségi épületet, majd az országot, és a pápa sürgetésére Rómába utazott. Mivel a Vatikán kereste a megegyezést Magyarországgal, Mindszentyt 1974-ben felmentették hivatalaiból. Bécsben, 83 éves korában halt meg. Hamvait hazahozták Mariazellből.
68 éve / 1953. 05. 06.
Megszületett Tony Blair Nagy-Britania miniszterelnöke
Cenzúra
Érvényben hagyta Trump fiókjának felfüggesztését a Facebook
küzdelem a trófeáért / 15 perce
Hanga Ádám: a munkát még nem végeztük el
A 32 éves légiós csapata kedden bejutott a férfi kosárlabda Euroliga négyes döntőjébe.
Gyász
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett édesanyánk, nagymamánk Pőcze Jánosné Polauf Julianna életének 74. évében türelemmel viselt, hosszú betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. május 10-én, hétfőn, 11 órakor lesz Tatabányán, az újtelepi temetőben (új ravatalozó). Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik felejthetetlen szerettünk búcsúztatásán megjelennek, ravatalára koszorút, virágot helyeznek, és gyászunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
Egy váratlan percben életed véget ért, Mint vihar a rózsát, a halál tépte szét. Hosszú útra mentél, búcsút sem intettél, Elhagytad a házat és minket, akiket szerettél. Örök az arcod és nem szól a szavad, Szereteted és mosolyod a szívünkben marad. Szerettünk nagyon, amíg csak éltél, Legyen áldott a föld, ahova megpihenni mentél. Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Mészáros Lászlóné Hamberger Anna 83 éves korában váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. május 7-én, pénteken, 10 óra 30 perckor lesz Tatabányán, az újtelepi temetőben (új ravatalozó). A gyászoló család
Fájdalommal értesítjük családtagjainkat, ismerőseinket, hogy Vaigl Sándorné Baráth Margit 81 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. május 8-án, szombaton, 12 órakor lesz a síkvölgyi temető ravatalozójánál. Ezúttal mondunk köszönetet mindazoknak, akik felejthetetlen szerettünk búcsúztatásán megjelennek. Kérjük, hogy az emlékezés jelképe egy szál virág legyen. A részvétnyilvánítást kérjük mellőzni. A gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Póczos János 73 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. május 7-én, pénteken, 9 órakor lesz Tatabányán, az újtelepi temetőben, a sírnál. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Vizkeleti Károly 80 éves korában elhunyt. Temetése 2021. május 7-én, pénteken, 13 órakor lesz Tatán, a Kocsi úti új temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Garbacz Józsefné Rieder Borbála 66 éves korában váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. május 6-án, csütörtökön, 17 órakor lesz a vértessomlói temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Molnár Istvánné Széplaki Ágnes Zsuzsanna, oroszlányi lakos 69 éves korában türelemmel viselt betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. május 6-án, csütörtökön, 15 órakor lesz az oroszlányi temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik felejthetetlen halottunk búcsúztatásán megjelennek, sírjára koszorút, virágot helyeznek és gyászunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
"Egy könnycsepp szememben érted él, Egy gyertya az asztalon érted ég. Egy fénykép, mely őrzi emléked, S egy út, mely elvette az életed. A bánat, a fájdalom örökre megmarad, Mindig Velem leszel, az idő bárhogy is halad." Soha el nem múló fájdalommal emlékezek ifj. Nagy Ferenc halálának 3. évfordulóján Gyászoló Édesanyja
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Tóth Lajos tatai lakos életének 70. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. május 7-én, pénteken, 15 órakor lesz Tatán, az Almási úti temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek és fájdalmunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Pálfy László életének 70. évében elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2021. május 6-án, csütörtökön, 13 órakor lesz a szőnyi katolikus temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik felejthetetlen szerettünk temetésén megjelennek és fájdalmunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
"Az Édesanyák nem halnak meg, Csak fáradt szívük pihenni tér." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a drága édesanya, nagymama, dédnagymama Horváth Emilné Eőri Zsuzsanna, a KOMÉP volt dolgozója 86 éves korában elhunyt. Temetése családi körben 2021. május 5-én, szerdán, 12 óra 30 perckor lesz Tatabányán, az újtelepi temetőben (régi ravatalozó). Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik fájdalmunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
"Az Édesanyák nem halnak meg, Csak fáradt szívük pihenni tér." Soha el nem múló szeretettel emlékezünk feledhetetlen Görög Erzsébet halálának negyedik évfordulójára. A gyászoló család
Fájdalommal értesítjük családtagjainkat, barátainkat, ismerőseinket, hogy Szuromi Zsolt Mátyás 52 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. május 4-én, kedden, 11 órakor lesz Tatabányán, az újtelepi temető kisravatalozójánál. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik felejthetetlen szerettünk búcsúztatásán megjelennek. Kérjük, hogy az emlékezés jelképe egy szál virág legyen. A részvétnyilvánítást kérjük mellőzni. A gyászoló család
"Elmentél tőlünk egy csendes hajnalon, Köszönni, búcsúzni sem volt alkalom, Az idő nem gyógyítja sebeinket, Mert te igazán szerettél bennünket, Egy célod volt, a családért élni, Ezt a halál tudta csak széttépni." Fájó szívvel emlékezünk feledhetetlen id. Könczöl László halálának 10. évfordulóján. Szerető feleséged, és családod
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Stark József a tatabányai Alumíniumkohó volt dolgozója 76 éves korában váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. április 30-án, pénteken, 16 órakor lesz a tarjáni temetőben. A gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Jakab Sándor molaji lakos életének 80. évében váratlanul elhunyt. Temetése 2021. április 30-án, pénteken, 13 órakor lesz a szőnyi katolikus temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik felejthetetlen halottunk temetésén megjelennek, sírjára koszorút, virágot helyeznek, s mély gyászunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Kempf Kálmán Tibor 67 éves korában elhunyt. Temetése 2021. május 3-án, hétfőn, 15 órakor lesz Tatán, az Almási úti temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek, és fájdalmunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Bősze Károly 85 éves korában elhunyt. Temetése 2021. április 28-án, szerdán, 14 órakor lesz a kömlődi temetőben református szertartás szerint. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik felejthetetlen halottunkat utolsó útjára elkísérik és mély gyászunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Dudás Vilmosné Karika Ilona 90 éves korában elhunyt. Temetése 2021. április 29-én, csütörtökön, 14 órakor lesz a szőnyi katolikus temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik felejthetetlen szerettünk temetésén megjelennek, sírjára koszorút, virágot helyeznek s gyászunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a szeretett édesanya, nagymama, dédnagymama Turi Alajosné Wéber Terézia aki életének 90. évében nagy hittel és békében a szívében visszaadta Lelkét a Teremtőjének. Temetése 2021. április 30-án, pénteken 15 órakor lesz a baji temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek, a ravatalra koszorút, virágot helyeznek és fájdalmunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
így halad a védekezés / 46 perce
Operatív Törzs: péntek éjfélig várják a fiatalok regisztrációját az oltásra (videó)
jótékonyság / 1 órája
A koronavírus árváiért lépnek fel a sztárok a TV2 Neked énekelek műsorában
„Elsötétülő” honlapok / 1 órája
Akár egy évre „lakat kerülhet” a problémás webshopokra
Ejha! / 1 órája
Fürdőruhában mutatta meg észbontó combjait Jakabos Zsuzsanna
dél-amerika struccai / 1 órája
Az illegális vadászat a kihalás szélére sodorta, most visszatelepítik a nandut Chilébe
Felmérés / 2 órája
Varga Mihály: a német és a külföldi vállalatok bíznak a magyar gazdaságban