nemzetközi elismerés

2018.02.22. 22:00

A világ egyik legjobb borává választották a tokaji aszút

A Patricius Borház 2007-es évjáratú Tokaji Aszúja a Best Wine of the World 2017 – a Világ Legjobb Bora 2017 borversenyen aratott sikert.

A Best Wine of the World a legnagyobb és legnehezebb borverseny, a nevezett borok mindössze 1%-át díjazzák. A Patricius Borház bora a nevezett több, mint 22500 bor közül került a döntőbe, ahol 180 bor közül hozta el a rangos helyezést.

Ugyanezt a bort korábban már két másik elismert nemzetközi borverseny, a Challenge International du Vin, Bordeaux és az International Wine Challenge, London szakértői is aranyéremmel jutalmazták – áll a Patrícius Borház közleményében.

A kiemelkedő eredmény újabb elismerése a Tokaji borvidék különleges adottságainak és megerősíti, hogy a Tokaji Aszú nemzetközileg is egyedülálló bor.

A Patricus Borház a borvidék nyolc dűlőjében, összesen 85 hektáron gondoz szőlőket. Borai több, mint 50 nemzetközi aranyérmet nyertek idáig, 2013-ban a „Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka”, 2016-ban az „Év Pincészete” díjjal jutalmazták.

Íme a győztes bor Fotó: Patrícius Pincészet

 Borítókép:  OtmarW/Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!