Folytatódnak a vezetett séták

2020.06.04. 16:41

Újra kinyitnak a fővárosi állatkert jegypénztárai

Péntektől újra kinyitnak a Fővárosi Állat- és Növénykert jegypénztárai, a beltéri bemutatóhelyek látogatását egyelőre még nem teszi lehetővé az intézmény, azonban az esti vezetett séták már újra indulnak – közölte az intézmény csütörtökön.

Látogatók az oroszlánok kifutójánál a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2020. május 20-án.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Az állatkert két héttel ezelőtti újranyitása bizonyos megelőző intézkedések mellett történt, de ezek közül többet megszüntet az intézmény vezetése.

Péntektől már nemcsak az interneten lehet jegyet váltani, hanem a helyszínen, az állatkerti jegypénztáraknál is

olvasható a közleményben.

Mint írják, néhány kivételtől eltekintve az összes jegytípus és fizetési lehetőség újra elérhető lesz, ugyanúgy, mint a járvány előtti időkben. Az egyedüli kivételt a csoportos és intézményi jegyek vásárlása jelenti, mert csoportos látogatásra, így csoportos kedvezmények igénybevételére egyelőre még nem lesz mód.

A kommüniké emlékeztet arra, hogy

az intézmény továbbra is ajánlja a szájmaszk viselését, a gyakori és alapos kézmosást, emellett arra kéri látogatóit, hogy az állatokat semmivel, még zoocsemegével se etessék.

A beltéri bemutatóhelyeket, állatházakat és a Holnemvolt Várat egyelőre még nem nyitják meg a látogatók előtt. Egy ideig még szünetelnek a látványetetések, állattréningek és más, a közönséget egy időben egy helyre koncentráló programok is.

Az Állatkerti Alapítvány újraindítja azokat a különleges esti sétákat is, amelyeken a látogatók előzetes bejelentkezés alapján, vezetett séták keretében ismerkedhetnek a budapesti intézmény kulisszatitkaival. Az első esti program június 11-én, csütörtökön lesz, utána pedig kéthetente csütörtök esténként.

Borítókép: látogatók az oroszlánok kifutójánál a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2020. május 20-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!