közeleg a tél

2017.10.20. 16:29

Új járatok és fejlesztések Ferihegyen

Hónap végén ismét jön az óraátállítás, ezzel pedig kezdetét veszi a légiközlekedésben is a téli szezon. A nyári időszak után a téli menetrend is teljes: a Budapest Airport kilenc új járattal és sok más fejlesztéssel készül a novembertől március végéig tartó utazási időszakra.

Budapest, 2017. május 10. A Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülõtér, korábbi nevén Budapest Ferihegy nemzetközi repülõtér Budapest nemzetközi repülõtere, Magyarország öt nemzetközi repülõtere közül a legnagyobb és legismertebb. Forgalma meghaladja az évi 10 millió utast. MTVA/Bizományosi: Balaton József *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Fotó: Balaton József

Október 29-én, vasárnap egy órával többet lehet aludni, ez pedig jó hír annak a több ezer embernek, akiknek aznap reggel indul a repülőgépük. A légi közlekedés ilyenkor hagyományosan a téli menetrendre áll át, ez azonban nem jelenti azt, hogy csökkenne a kínálat

– írja közleményében a Budapest Airport.

Míg néhány évvel ezelőtt sokkal kisebb volt ilyenkor a forgalom, mostanra ez a szezon sem marad el a nyári időszaktól, hangsúlyozta Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője. A szakember szerint ma már sokkal több lehetőség van, ha pár napra, vagy egy-két hétre magunk mögött akarjuk hagyni a hideget, ráadásul Európán belül is óriási a választék a városok között, a légitársaságok ajánlatai pedig sokakat elcsábítanak – olvasható a Világgazdaság honlapján.

Idén télen olyan új célállomásokkal bővül a kínálat a Ryanairnek köszönhetően, mint Palermo és Valencia, heti két-két járattal. Meglévő útvonalakra is indít járatokat az ír fapados, a skóciai Edinburg városába heti kettő, Prágába heti öt alkalommal repülnek. Európán kívül az idei tél egyik slágerének ígérkezik Marokkó. Az észak-afrikai ország kultúrában gazdag nagyvárosa, Marrákes is elérhető lesz közvetlen járatokkal.

Marokkó egyik, ha nem a legjobb tengerparti üdülőhelye, Agadir is megjelenik a téli kínálatban, a Wizz Air révén. A magyar hátterű diszkont légitársasággal heti két alkalommal lehet eljutni Marokkóba. A Wizz kínálata december közepén két új németországi várossal bővül: Frankfurt és Berlin naponta közlekedő járattal lesz elérhető.

A téli időszakban gyakran változtatnak a légitársaságok a meglévő menetrendjükön is. A Távol-Keletre utazóknak nagy segítséget jelent majd az Aeroflot napi harmadik moszkvai járata; Moszkván keresztül sokkal kényelmesebb csatlakozás és nagyobb választék érhető el az orosz légitársasággal.

Ugyancsak bővül a dohai átszállási lehetőségek száma, a Qatar Airways ugyanis már napi két járattal közlekedik Budapestre. Katar fővárosán keresztül pedig gyakorlatilag egész Ázsia, a csendes-óceáni térség és Ausztrália, valamint Afrika is elérhető.

Borítókép: Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2A terminál

MTVA/Bizományosi: Balaton József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!