Megújulás

2018.03.16. 12:37

Új hajszínre vágyik?

Adunk néhány tippet az átalakuláshoz.

MW

A meteorológiai és a csillagászati tavasz között „félúton” egyre többen vágyunk a megújulásra, a felfrissülésre, és ennek a legegyszerűbb módja, ha változtatunk a hajszínünkön. Milyen lehetőségeink vannak és mire kell odafigyelnünk, mielőtt a fodrász székébe ülünk? Ebben segít a Vasárnap Reggel írása.

Szőke csíkok

Világosítani kívánja a haját, úgy, hogy ne legyen csíkos? Akkor a fodrász az eredetinél 1-3 árnyalattal világosabb színt használ majd, hogy a tónusok egymásba olvadjanak. Ha feltűnőbb frizurát szeretne, az eredeti hajszínénél sokkal világosabb tónusokkal is kísérletezhet. Ha napszítta hatást kíván elérni, akkor csak a tincsek végét szőkítse.

Milyen gyakran fesse?

Attól függ, hogy milyen időközönként mos hajat, hiszen a szín minden egyes alkalommal veszít az intenzitásából. Ha mindennap átöblíti a tincseit, 2-3 hetente ajánlott újraszíneznie a fürtjeit, ám ha legfeljebb hetente 3-szor mos hajat, 1,5 havonta is elég felfrissítenie a színt.

Állandó utánfestés?

Ha az eredeti hajszínétől elütő tónus mellett dönt, a lenövés is sokkal feltűnőbb lesz. A természetes összhatás érdekében válasszon inkább 1-2 árnyalattal sötétebb vagy világosabb színt! A melírozás is jó megoldás lehet: ezzel elkerülheti a 6 hetente esedékes teljes újrafestést, ugyanis az ilyen hajon kevésbé látszik a lenövés.

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!