modern pedagógia

2018.02.01. 17:41

Több ezren keresték fel a magyar standot a londoni oktatási kiállításon

A világ legnagyobb digitális oktatástechnológiai kiállításán és konferenciáján mutatták be Londonban Magyarország Digitális Oktatási Stratégiáját.

Forrás: Shutterstock

Fotó: PowerUp

A január 24. és 27. között megrendezett British Educational Training and Techology Show-n (BETT Show) most első alkalommal jelent meg Magyarország egy önálló országstanddal, 310 négyzetméteren – írja az MTI-hez eljuttatott közleményében a Digitális Jólét Program titkársága.

A „Hungary – Play! Learn! Succeed!” nevet viselő magyar stand több ezer látogatója egy élettel teli térben ismerhette meg Magyarország Digitális Oktatási Stratégiáját (DOS) és az innovatív magyar oktatástechnológiai termékeket, szolgáltatásokat.

A standon bemutatkozó 25 magyar vállalkozás termékei után szinte valamennyi földrészről, a világ legkülönbözőbb országaiból, Új-Zélandtól kezdve Argentínáig érdeklődtek a lehetséges vevők. A magyar vállalkozások több mint 400 későbbi üzletkötést megalapozó tárgyalásokat folytattak a BETT Show-n.

Digitális Jólét Program titkársága lehetőséget biztosított arra is, hogy ötven gyakorló pedagógus is ellátogathasson a nagyszabású oktatástechnológiai kiállításra. A pedagógusok a BETT Show-n kívül két angol iskolába, a Willow Brook Primary School és a Highgate School-ba is ellátogattak. Az óralátogatások során a pedagógusok első kézből szerezhettek tapasztalatokat arról, hogyan lehet a modern pedagógiai módszereket és a digitális technológiát ötvözve a tanulókat motiváló, a hétköznapi élethez jól köthető feladatokkal hasznos és azonnal használható ismereteket átadni a gyermekeknek.

A közlemény szerint a BETT Show-n való hangsúlyos magyar részvétel elősegítette a nemzetközi szakmai és tárcaközi kapcsolatok fejlődését, lehetőséget nyújtott a legújabb oktatástechnológiai megoldások megismerésére, valamint hozzájárult a magyar oktatástechnológiai vállalkozások exportképességének növeléséhez.

Borítókép: Illusztráció

PowerUp / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!