zsinórban ötször

2018.03.16. 18:08

Szingapúr a világ legdrágább városa

Szingapúr a világ legdrágább városa a megélhetés költségei alapján végzett friss globális felmérés szerint, amely a második helyet megosztva Zürichnek és Párizsnak adta.

Forrás: pixabay.com

A jelentés alapján Szingapúr már ötödik éve őrzi helyét a ranglistán, melyet évről évre az egyik vezető londoni gazdaságkutató intézet, a The Economist Intelligence Unit (EIU) állít össze.

A második Zürich és Párizs után a negyedik legköltségesebb város Hongkong, amelyet a norvégiai Oslo és egy újabb svájci város, Genf követ. Utóbbi a hatodik helyen osztozik a dél-koreai Szöullal.

Az EIU által publikált 2018-as globális felmérés szerint Koppenhága, Tel-Aviv és Sydney a nyolcadik, kilencedik és tizedik a legborsosabb megélhetési költségek terén.

Az EIU felmérése megjegyezte, hogy az erős euró az euróövezet vizsgált országaiban magasabbra nyomta a megélhetés relatív költségeit, ugyanakkor a legdrágábbak a nem eurózónába eső városok voltak.

Az alacsony infláció miatt a tíz legdrágább város közül kiszorultak a japán városok, köztük Tokió és Oszaka.

A világszerte 133 várost rangsorba állító felmérés megállapította, hogy az utóbbi évtizedre visszatekintve ezúttal különösen sok nyugat-európai város került az élbolyba.

A jelentés szerint az ázsiai városokban kell a legtöbbet fizetni az élelmiszerboltokban, az európai városok viszont a háztartás, a testápolás, a pihenés, és a szórakozás terén drágultak meg.

A felmérés az egyes városokban több mint 400 egyedi árat hasonlított össze több mint 150 terméken és szolgáltatáson keresztül.

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!