életmód

2018.06.29. 21:25

Stallone 71 éves, de naponta kétszer edz

Amellett, hogy megdolgoztatja a kar-, váll- és lábizmait, teljes testes edzéseket is végez.

Rocky III, l'oeil du tigre Rocky III 1982 Réal. : Sylvester Stallone Sylvester Stallone Mr. T COLLECTION CHRISTOPHEL © United Artists

Fotó: Collection Christophel

Megvan az a jelenet a Rocky című filmből, amikor a főhős felkel hajnali négykor, és álmosan beleüt négy tojást a pohárba, majd megissza? Sylvester Stallone ugyan nem így indítja a napját a való életben, de azért voltak fura étkezési szokásai- írja a Csupasport.

Arnold Schwarzenegger mellett Sylvester Stallone rendelkezik az egyik legjobb akcióhős-testalkattal Hollywoodban. A Rocky és a Rambo sztárja 71 éves ugyan már, de még most is hatalmas motivációt nyújt a világ testépítőinek. Izomtömegét hosszú évtizedek alatt építette fel.

Stallone hetente hat napot jár az edzőterembe, naponta kétszer edz. Amellett, hogy megdolgoztatja a kar-, váll- és lábizmait, teljes testes edzéseket is végez.

Persze ahhoz, hogy így nézzen ki, az étrendjére is oda kellett figyelnie. Saját bevallása szerint egy-egy szerep kedvéért olykor nem riadt vissza az extrém diétától sem, a Rocky 3 forgatására például 70 kilósra fogyott. Nagyon kevés barna rizsből, zabpelyhes kekszből és 25 csésze kávéból állt az étrendje. A forgatás alatt sokszor küzdött kimerültséggel. A sztár nem is ajánlja senkinek, hogy kipróbálja ezt az étrendet. Azt viszont, amit normál esetben követ, már igen.

Stallone étrendje magas fehérje- és szénhidráttartalmú és alacsony zsírtartalmú. Reggeli előtt folyékony aminót iszik. A folyékony aminosavak gyors felszívódást biztosítanak, 50 százalékban szénhidrátot is tartalmaznak, amelyek segítik az aminosavak izmokba jutását.

A reggelije már tartalmasabb. Zabkását eszik 3 tojásfehérjével és egy sárgájával, pirított pumpernickel kenyeret (német tradicionális kenyér), friss fügét és papayát.

Az ebéd nyári tökféle, cukkini vagy patisszon grillezve, bőr nélküli csirkével, salátával, fügével és bogyós gyümölcsökkel. A sztár vacsorája pedig salátából, grillezett halból és magas rosttartalmú kenyérből áll.

Persze tuti tippek, bevált receptek nincsenek arra, hogy bárki is úgy nézzen ki, mint Rocky Balboa. Mindenesetre mielőtt valaki belevágna Stallone edzésprogramjába vagy étrendjébe, nem árt, ha egy személyi edzővel konzultál.

Stallone a Rocky és a Rambo filmekre egy hónapos edzéstervvel készült. Hétfő, szerda és péntek délelőtt karra, hátra edzett, és ABS-gyakorlatokat csinált. Ugyanezen napokon délután váll-, kar- és ABS-gyakorlatok szerepeltek a programjában. Kedd, csütörtök és szombat reggel vádlira és combra edzett. Délután a delta- és trapézizmokat fejlesztette, és ABS-gyakorlatokat csinált. Vasárnap pihenőnapot tartott.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!