Nem ment rá az egyenruha

2019.10.02. 17:44

Ruhája miatt küldték haza a túlsúlyos lányt az iskolából

A több tantárgyból is kitűnő diák szerint, úgy kezelik, mintha nem lenne ember.

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Pressmaster

Nem ment rá az iskolai egyenruha egy 14 esztendős brit lányra, ezért egy számára kényelmes, ugyanolyan színű darabban ment iskolába. Az igazgató azonban közölte: ezt nem teheti meg írja a Diéta és Fitnesz.

Kada Jones olyan iskolába jár, ahol kötelező az egyenruha. Azonban a túlsúlyos lányra nem jó az iskola által kiadott, standard, szürke szoknya, így – immár második éve – az egyik szupermarketben vettek szinte teljesen hasonló szoknyát az édesanyjával.

Az iskola azonban nem fogadta el idén ezt az alternatív megoldást, és kötelezték, hogy vagy hagyja el az iskolát, vagy üljön ki az osztályából a folyosóra. Kada maradt. De két tanítási óra után, az igazgató elküldte, mondván, hogy az egyenruhájával eltér a kötelező, iskolai megjelenéstől.

A lány, aki 52-es méretű ruhákat hord, az alaptantárgyakon kívül emelt földrajzot, egészségtant, szociális gondozást, emelt történelmet is tanul, valamint művészeti foglalkozásokra is jár.

„Semmi rosszat nem tettem. Úgy kezelnek, mintha nem is lennék ember. Iskolába szeretnék járni, csak az én szürke szoknyám, más, mint a többieké”- mondta a Kada.

Az igazgató szerint a lány szoknyájának hossza nem megfelelő, és neki is kötelessége tisztelnie az előírásokat. Elmondta viszont azt is, hogy dolgoznak azon, hogy mindenki méretében beszerezhető legyen a kötelező viselet.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!