Kéz- és lábtörést!

2019.06.26. 14:30

Programba kerülhet a breaktánc a párizsi olimpián

A NOB szabályai lehetőséget adnak a szervezőknek olyan sportágak felvételére, amelyek népszerűek a rendező országban.

Forrás: Shutterstock

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közgyűlése kedden egyhangúlag támogatta a breaktánc programba kerülését a 2024-es párizsi játékokra.

A szervezőbizottság február 21-én jelentette be, hogy javasolja a breaktánc felvételét a programba, továbbá szeretné műsoron tartani a sportmászást, a hullámlovaglást és a gördeszkázást, amelyekben először 2020-ban a tokiói játékokon avatnak bajnokokat. A NOB igazgatótanácsa márciusban szintén zöld lámpát adott a négy sportágnak, amit ezúttal a küldöttek egyhangúlag tettek meg.

Thomas Bach NOB-elnök kiemelte, a végső döntést 2020 végén hozza meg a szervezet, amely addig folyamatosan figyelemmel követi a négy sportágat. A tervek szerint a francia fővárosban a négy sportágban 124-124 férfi és nő indulhatna.

A NOB szabályai, amelyek a tokiói játékokra léptek életbe, lehetőséget adnak a szervezőknek olyan sportágak felvételére, amelyek népszerűek a rendező országban. A javaslatokat a NOB-nak kell jóváhagynia.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!