Wellness

2017.08.06. 08:46

Papaja, gabona, szieszta: a legjobb egzotikus szépségtippek

Ha az utazás még várat magára, induljon képzeletbeli túrára!

Srí Lankától Kínán át Spanyolországig összegyűjtöttük a legjobb egzotikus testápolási tippeket. Szépülésre fel!

Trópusi kényeztetés Srí Lankán

Az indiai-óceáni szigeten mindenféle egzotikus gyümölcs megtalálható – az itt élő nők pedig be is vetik őket szépségük érdekében. A papaja és a cukornád keveréke például az egész testén bársonyosan puhává varázsolja bőrt. Hámozzon meg egy papaját, turmixolja le, keverje össze 5 evőkanál cukorral, és oszlassa el testén az elegyet. Körkörös mozdulatokkal masszírozza a bőrébe, végül öblítse le a felesleget.

Ókori szépségtitkok Görögországból

A görög nők fiatalságmegőrző gyümölcsként tartják számon a fügét, és igazuk is van, hiszen valóban képes lassítani a bőr öregedését. A gyümölcs ápoló hatóanyagait közvetlenül a bőrére is felviheti: az arcpakolás elkészítéséhez hámozzon meg egy fügét, turmixolja össze, keverje el 1 evőkanál friss túróval, majd vigye fel az arcbőrére, és 10 perc elteltével öblítse le a maradékot.

Szívja magába mélyen a kínai nyugalmat!

Zajos hétköznapok, örökös káosz az utcákon – nem csoda, hogy az ottani hölgyek napjainkban is rendszeresen alkalmazzák a különböző relaxációs technikákat. Ha ezzel a gyakorlattal kezdi a napot, kellőképpen fel lesz vértezve az idegeskedés ellen! Tegye össze a két tenyerét a mellkasa előtt, mélyen lélegezzen be az orrán keresztül, kilégzés közben pedig gondolatban mondja ki a nyugalom szót. Ismételje meg 5-10 alkalommal!

Indiai elixír a bőrnek

Az indiai nők naponta kikevernek maguknak egy illatos tisztítókrémet, amely őrölt gabonafélékből vagy diófélékből készül. Íme, az indiai szépségelixír: keverjen össze 3 evőkanál őrölt mandulát 1 evőkanál mandulaolajjal, valamint 2 evőkanál tejjel, vigye fel az arcára a krémet, gyengéden masszírozza bele a bőrébe, majd öblítse le a maradékot.

Hallgasson az olaszokra, ne stresszelje magát!

Az olasz nők relaxációs titka: a bazsalikom illóolaja megnyugtatja őket, az oregánó illata pedig javítja a hangulatukat. Tegyen 3 csepp bazsalikomos illóolajat egy illatlámpába, és egyszerűen szívja magába a nyugalmat!

Az indiánok csodagyógyszere Amerikából

Az indián nők számára az áfonya nem csupán egy vitaminban gazdag gyümölcs volt: a bogyókat színezésre és a sebek fertőtlenítésére is felhasználták. A következő borogatás tisztítja és feszesíti a bőrt: egy pamutkendőt mártson áfonyalébe, majd 5 percre helyezze az arcára.

Élvezze a spanyol pihenőt!

A hagyományos spanyol ebéd utáni szieszta rendkívül ésszerű, hiszen a legtöbb embernek délután 1-2 körül csökken le az energiája. Amennyiben ilyenkor szünetet iktatunk a munkába, elkerülhetjük, hogy hibát vétsünk, és a későbbiekben kipihenten, újult energiával kezdhetünk feladatainkba. Délutáni pihenésünk ne tartson 30 percnél tovább, különben fittség helyett fáradtságot fogunk érezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!