szavazásértékelés

2021.02.11. 11:00

Olvasóink többsége szerint házasságban élni minden héten, minden nap ünnep

Ezúttal a házasság hete kapcsán tettük fel kérdésünket. Mutatjuk, hogyan szavaztak a héten.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A házasság és a család fontosságára hívja fel a figyelmet a házasság hete elnevezésű kezdeményezés, amely Angliából indult két évtizeddel ezelőtt. Mára már 4 kontinens 21 országában ünneplik meg évről évre a szerelmet, a házasságot. Magyarországon 2008 óta tartják meg a rendezvénysorozatot, amelynek keretében országszerte számos programon vehetnek részt az érdeklődők. Idén a koronavírus-járvány miatt a rendezvények elmaradnak illetve online tartják meg őket. E heti szavazásunk alkalmával arra voltunk kíváncsiak, olvasóink ünneplik-e a házasság hetét, és ha igen, milyen módon.

Örömre ad okot, hogy a válaszadók nagy többsége (65%) amellett tette le a voksát, hogy a házastársával eltöltött idő minden héten, minden nap ünnep. Különösen fontos ez manapság, amikor a családok, a hagyományos értékrendet képviselők agresszív támadásnak vannak kitéve nap mint nap. Jó látni, hogy még mindig értéknek számít a házasság intézménye.

Házasságban élni jó.

Akárki akármit mond, ez nem csak a papírról szól. Amikor két ember esküt tesz egymásnak, magasabb szintre emelkedik a kapcsolatuk. Mert házasságban élni azt is jelenti, hogy kitartunk egymás mellett, hogy a nehézségekkel megpróbálunk együtt megbirkózni. Nem lépünk olyan egyszerűen tovább, nem váltunk egyik napról a másikra, ha éppen ahhoz van kedvünk – megtanulunk küzdeni egymásért, és ez sokszor meg is erősíti, elmélyíti a kapcsolatot.

Persze, egy jól működő házasságért sokat kell tenni. Egyetértenek ezzel azon olvasóink is (20%), akik arra szavaztak, hogy ha valamit nem ápolunk, az tönkremegy.

Napról napra, hétről hétre tartó komoly munka ez. De megéri.

A házasság nagyon sokat ad az embernek: szeretetet, biztonságot, harmóniát. Erőt a mindennapokhoz, és sok-sok boldog pillanatot. A nehezebb időszakokból pedig – mert ilyen is van – érdemes tanulni, hiszen az mindig előrébb visz.

Olvasóink 13 százaléka jelölte meg válaszként azt, hogy most ugyan korlátozottak a lehetőségek, de valamit kitalálnak, hogy megünnepeljék a házasságukat. Nekik is igazuk van. Az ünnepléshez nem feltétlenül kell étterem vagy utazás, drága ajándékok.

Egy üveg bort otthon is ki lehet nyitni, a fényképek nézegetésével pedig felidézhetők az eddig megélt közös élmények.

A szavazók közt vannak olyanok is (2%), akik szívesen követik online is a házasság hetének programjait. Nekik érdemes körülnézniük a hazassaghete.hu honlapon, ahol kedvükre való programok közül válogathatnak.

Most van a házasság hete. Önök megünneplik a kapcsolatukat?

Persze! Ha valamit nem ápolunk, az tönkremegy. 20%

Most korlátozottak a lehetőségek, de valamit kitalálunk. 13%

Mi a hét programjaihoz is csatlakozunk, ha másként nem, online. 2%

Számunkra minden hét, minden nap ünnep. 65%

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!