Egészséges testsúly

2019.10.04. 17:36

Négy hasznos tipp, hogy könnyebben menjen a fogyás

Tudta, hogy karcsúsít a karnitin? És azt, hogy evés közben is lehet okosodni?

Forrás: Pixabay

Mi a mediterrán diéta plusz előnye? Mire jó a karnitin? Ezek is kiderülnek a Diéta és fitnesz négy fogyókúrás tanácsából!

Okosodjon evés közben

Semmi szükség gyógyszeres kezelésre, kávéra és egyéb agyserkentőre ahhoz, hogy a memóriája a megfelelő szinten működjön. Mindössze napi egy szelet vörös hús és 1-1,5 deciliter száraz fehérbor elfogyasztása elegendő hozzá. Ezek hatására ugyanis növekszik a szervezetben a vasmennyiség, amely elsősorban felelős a jó memóriáért.

Egyre divatosabb a séta

A kocogás helyett egyre többen kedvelik és űzik a séta sportosabbik válfaját. Még az orvosok is azt tanácsolják, hogy akik fogyni szeretnének vagy egészségesebben akarnak élni, hetente 3×20 percet töltsenek intervallumos sétával. Vagyis két percig gyalogoljanak gyors tempóban, egy percig pedig olyan gyorsasággal, amely már majdnem futás, de a talpuk nem ütődik a földhöz, hanem szépen gördül a saját felületén. Ezzel a módszerrel éppen annyi kalóriát lehet elégetni, mint a kocogással és az ízületek is épen maradnak.

Mediterrán egészség

Kutatók egy csoportja a mediterrán diéta egy újabb pozitív hatására hívta fel a figyelmet. Megfigyeléseik szerint azok a terhes nők, akik a mediterrán diéta szerint táplálkoztak, sokkal kisebb eséllyel hoztak világra asztmás vagy allergiás gyermekeket, mint azok a nők, akik nem a diéta elveit követték. Magyarázatuk szerint a mediterrán módszer számos olyan halfélét, gyümölcsöt és zöldséget tartalmaz, amely már az anyaméhben erősíti a babák immunrendszerét, és kifejleszti a szervezet védekezését az említett betegségek ellen.

Karcsúsító karnitin

A karnitin rendkívül fontos minden túlsúlyos ember számára. Szabályozza a hosszú szénláncú zsírsavak energiatermeléshez történő elégetését a sejtekben. Alacsony karnitinszinttel a testsúly gyarapodni kezd, és egyetlen fogyókúra sem lesz hatásos. A legjobb természetes karnitinforrást a vörös húsok jelentik, ezen belül is a marhahús (100 gramm húsban 95 milligramm). A csirkemell mindössze 3,5 milligrammot tartalmaz 100 grammonként. Napi 1000 milligramm karnitinnal a zsírmolekulák felhasználása megsokszorozódik, a fogyás üteme felgyorsul, és a közérzet is javul.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!