Nyami

2017.08.17. 17:00

Narancslikőrös csokoládéhab

Vendégeket vár, de nincs túl sok ideje? Ezzel a finomsággal negyedóra alatt elkészül, és garantált a sikere.

Hozzávalók négy főre

  • 4 darab tojás
  • 1/2 darab vaníliarúd
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 darab tojásfehérje
  • 150 gramm 70 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé
  • 5 evőkanál hideg habtejszín
  • 3 evőkanál narancslikőr
  • 1 darab bionarancs lereszelt héja
  • Az elkészítés lépései

    1. A tojásokat válasszuk szét, és a sárgájukat keverjük ki a kikapart vaníliamagok és a cukor keverékével. A fehérjékből verjünk kemény habot. Vízgőz fölött olvasszuk meg a kisebb darabokra tördelt étcsokoládét. Adjuk hozzá a cukros-vaníliás tojássárgáját, majd óvatosan forgassuk bele a masszába a fehérjékből, valamint a tejszínből vert habot, a narancslikőrt és a narancshéjat.

    2. Kanalazzuk a csokoládéhabot üvegpoharakba, majd tegyük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen és az ízek összeérjenek.

    A megyei lapok mellékleteként megjelenő Mindmegette családi receptmagazin cikke szerint a narancslikőrös csokoládéhab elkészítési ideje 15 perc, ami nem tartalmazza a hűtésre szánt időt.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!