Lelkiző

2017.07.24. 19:10

Ön mindent ráhagy a párjára? Most kiderül!

Akad, aki mindig meg akarja mondani a társának, hogyan cselekedjen, míg más elfogadja a kedvesét úgy, ahogy van. Ön melyik típusba tartozik? Ragaszkodó? Esetleg szótlan? Vagy mindent a kedvesére hagy? Tesztünkből nem csupán az derül ki, hogy Önre mi jellemző, de tanácsot is adunk!

1. A munkából hazaérve azt látja, hogy a férje már otthon van, és épp készül lemosni az autót. Hogy reagál?

a) Megkérdezem, hogy segíthetek-e. (3)

b) Nem értem, hogy miért aznap akar kocsit mosni, de nem kérdezősködöm. (2)

c) Ideges leszek, mert azt terveztem, hogy együtt kitakarítjuk a lakást. (1)

2. A focimeccsről hazaérkezve párja bekapcsolja a tévét, és elkezdi nézni ugyanannak a meccsnek az ismétlését. Mit tesz?

a) Nem mondok semmit. (2)

b) Átmegyek az egyik barátnőmhöz beszélgetni. (1)

c) Leülök mellé, és átkapcsolok a kedvenc sorozatomra. (3)

3. Hetek óta tervezi, hogy bemutatja szerelmét a kollégáinak. Ő azonban elfelejtkezett erről, és más programot tervezett estére. Mit lép?

a) Felhozom, hogy fordított helyzetben én is végigszenvedtem a férfi kollégáival töltött estét, így neki is kutyakötelessége megtenni ezt értem. (1)

b) Inkább nem is kommentálom a viselkedését. (2)

c) Elmegyek nélküle, és mind a ketten jól érezzük magukat. (3)

4. Egy ideje a társa feltűnően sokat mesél egy új kolléganőjéről. Mit mond neki?

a) Mit lehet erre mondani?! (2)

b) Megsértődöm, és aznap éjszakára a kanapéra száműzöm. (1)

c) Rendezek egy házibulit, hogy megismerjem a kollégáit... (3)

5. Szíve választottja napok óta köhög, és a feje is fáj, de nem akar orvoshoz menni.

a) Mosolyogva csak ennyit mondok: „Tipikus férfi vagy...” (3)

b) Rákiabálok, hogy: „Márpedig reggel irány az orvos!” (1)

c) Ő tudja, én nem fogok erőszakoskodni... (2)

Értékelés: Adja össze a válaszaira kapott pontokat, majd olvassa el az értékelést!

0–5 pont

A ragaszkodó

Ön egyáltalán nem érti a párját. Úgy érzi, semmi logika nincs abban, amit a kedvese csinál, ezért egyetlen szabad percet sem biztosít neki. Emiatt rendszeresen összezördülnek, de ön szerint ez normális.

Fanny-tanács: Próbáljon ne úgy gondolni a társára, mint egy nagyra nőtt csecsemőre, mert ezzel belekényszeríti magát a számon kérő anya szerepébe! Ez pedig hosszú távon egyiküknek sem jó...

6–10 pont

A szótlan

Hajlamos azt hinni, hogy megérti a párját, ám ez nincs feltétlenül így. Hiába dugja a homokba a fejét: attól még, hogy nem beszélik meg a problémákat, azok igenis léteznek, és idővel látszólag minden ok nélkül elválhatnak az útjaik!

Fanny-tanács

Beszélgessen többet a társával. Ha hiszi, ha nem, a vitáik során sokkal többet megtudhat róla, és sokkal jobban megismerheti a mozgatórugóit!

11–15 pont

A megértő társ

Ön tökéletesen átlát a párján – a szó legnemesebb értelmében. Elfogadja a gyengeségeit, és nem ezek ellenére, hanem ezekkel együtt szereti őt. Igyekszik mindenben a segítségére lenni, és törekszik arra, hogy a problémákat együtt oldják meg.

Fanny-tanács

Ne essen át a ló túlsó oldalára, mert ettől a társa úgy érezheti: képtelen annyi odafigyelést adni, mint amennyit ő kap öntől, és ettől könnyen megijedhet.

A szerdánként megjelenő Fanny magazinban minden héten más és már érdekes cikkeket talál, olvashat lelki egészséggel foglalkozó írásokat; keresse az újságárusoknál!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!