kikapcsolódás

2019.05.23. 18:00

Minden, amit tudni kell az Erzsébet Táborokról

Tudja mit takar az Erzsébet Táborok program, hogy kik és miként vehetik igénybe? Itt minden kérdésére megtalálja a választ!

Zánka, 2017. június 18. Gyerekek érkeznek a nyári Erzsébet-táborok egyik fõ helyszínére, a zánkai Erzsébet Üdülõközpont és Táborba 2017. június 18-án, az elõtérben a Neptun-kút (1979, Németh János alkotása). MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Az Erzsébet Táborok Magyarország legnagyobb gyermek-táboroztatási programja, amelyet 2016 óta az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány valósít meg közfeladatként az Erzsébet-programról szóló törvény alapján. Az Alapítvány Magyarország Kormányának támogatásával számos tábort szervez és megannyi gyermekprogramról gondoskodik egész évben. Legyen szó hagyományőrzésről, a sport, az életmód, a kultúra, a művészet vagy a tudományok területéről:

széles programkínálat, évről évre egyre több lehetőség és rengeteg élmény várja a gyermekeket – napközi és ottalvós táborok, osztálykirándulások, családi hétvégék, továbbá országos rendezvények is a tartoznak az Erzsébet Táborokhoz.

Az ottalvós Erzsébet-táborokba Kárpátaljáról, Ukrajnából, Erdélyből, a Felvidékről és Délvidékről is érkeznek tanulók – olvasható a csalad.hu összefoglalójában.

Előző évek eredményei

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának együttműködésével az Erzsébet Táborok programjain 2016-ban közel 90 ezren vettek részt, 2017-ben ez a szám már meghaladta a 100 ezret, 2018-ban pedig több mint 126 ezerre emelkedett a résztvevők száma.

Helyszínek, programok

A Balaton-partján több ezren vakációzhatnak egy időben, míg több tízezer diák nyári programjairól és étkezéséről közvetlenül a lakóhelyen, a Napközi Erzsébet-táborok által gondoskodik az Alapítvány. A nyári táborok mellett ottalvós osztálykirándulásokon, továbbá karácsonyi eseményeken is részt vehetnek a gyermekek. Az Alapítvány hosszú távú koncepció mentén szervezi a táborokat és a programokat, amelyek jellemzően a tulajdonában lévő zánkai és fonyódligeti táborhelyeken valósulnak meg. Ezeknek a Balaton-parti táboroknak az üzemeltetését az Alapítvány kizárólagos tulajdonában álló Erzsébet Táborok Kft. (1134 Budapest, Váci út 35. V. em.; adószám: 25510410-2-41; ügyvezető: Ledvényi Csaba) végzi.

Fontos tudnivalók

A táborokba online felületen jelentkezhetnek többek között a köznevelési-, gyermekvédelmi- és egészségügyi intézmények, családsegítő szolgálatok és központok.

A résztvevők számára minden szolgáltatás és program ingyenes, és az egész napi étkezésük is biztosított.

Továbbá számos szakember, a Balatonnál vakációzók esetében pedig gyermekorvosi ügyelet, mentő-, vízimentő- és biztonsági szolgálat óvja a gyermekek testi és lelki épségét. Az Erzsébet Táborokhoz gyógyító táborok is tartoznak, amelyeknek az Alapítvány partner-táborhelyszínei adnak otthont.

Ha arra kíváncsi, hogy pontosan milyen programok indulnak idén, mely helyszíneken és kiket várnak, akkor az Erzsébet Táborok oldalára kattintva minden fontos információt megtalál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!