napernyő

2017.07.13. 12:52

Milyen kerti árnyékolót válasszunk?

A kerti pihenés a nyár egyik legkellemesebb időtöltése, a tűző nap azonban gyakran megkeseríti az életünket. Aggodalomra viszont semmi ok, hiszen ma már sokféle napellenzőből választhatunk!

A kert nyáron remek hely, hiszen pihenésre, szórakozásra egyaránt alkalmas, a tűző nap ellen azonban mindenképpen védekeznünk kell. Szerencsére ma már rengetegféle árnyékolóból választhatunk, azt azonban már nem könnyű eldönteni, melyik való nekünk leginkább. A következő összeállítás ebben segít.

  • Egyszerű napernyők

  • Kinti pihenőhelyünk árnyékolására a legegyszerűbb megoldás egy szabadon mozgatható, kézi erővel nyitható-csukható gombaernyő felállítása. Az oldalkaros napernyő, valamint a négyzet vagy téglalap alakú ponyva dőlésszögének állítása már egy fokkal bonyolultabb feladat: ezeket ugyanis a tartóoszlopon található csúszósín és csörlő segítségével nyithatjuk-zárhatjuk.

  •  Nyitható ponyvák

  • A kurblival vagy motorral mozgatható ponyvák kicsit már összetettebb szerkezetek. A könyökkaros napellenző konzollal, lengőkarral vagy függőleges acélkötéllel vezetve feszíti ki az árnyékoló textíliát. Tokozott változata becsukott állapotban teljes védelmet biztosít a textilnek és a karoknak. A nagy terasz árnyékolására ajánlott ollókaros típust a homlokzatra vagy oszlopos tartószerkezetre kell felszerelni.

  • Napvitorla

  • A napvitorla egy sodronyfeszítésű rendszer, amely egy ponyvával kombinálva komplett árnyékolóként funkcionál. A ponyva sarkai tetszőleges magasságba állíthatók, így teljesen lefedhető vele a nap mozgása. Terasz, homokozó, medence árnyékolására egyaránt kiváló. Rúdállványzatra erősítve állhat szabadon, de rögzíthető oszlophoz, házfalhoz vagy kizárólag falakhoz is.

  • Mobilparaván

  • A talpak segítségével bárhol felállítható mobilparaván-rendszer a falhoz rögzítve egyúttal szélfogóként is szolgál.

  • Mire figyeljünk?

  • Szeles, esős időben az árnyékolókat csukja össze! A eső-, fény- és szélérzékelővel rendelkező prémium kategóriás termékek okostelefonról, WiFi-vel is működtethetők.

    A mozgó alkatrészeket 2-3 évente ajánlott speciális kenőanyaggal kezelni. A káros UV-sugarakat kiszűrő, vízlepergető és szennytaszító tulajdonságú ponyvák minimális karbantartást igényelnek. Szükség esetén a megnedvesített textiliát egyenletesen be kell kenni hígított mosószerrel, majd 1-2 perc elteltével, bő vízzel le kell öblíteni.

    További hasznos tippekért keresse a Lakáskultúra magazint az újságárusoknál vagy a lapcentrum.hu oldalán

     

    Címkék#napernyők

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!