Ökumenikus Segélyszervezet

2019.11.19. 12:20

Mézeskalácsszívekkel hívják fel a figyelmet az induló adventi gyűjtésre

Sztárok és önkéntesek egész hada segített, hogy egyetlen délután alatt elkészüljön az adományvonalra utaló 1352 darab szívecske.

Fekete Daniel / MÖS

Forrás: MÖS

Fotó: Fekete Dániel

Sokéves hagyomány, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei adventhez közeledve közös mézeskalácsszív-sütéssel készülnek az Országos Adventi Pénzadománygyűjtésre. A sütésbe idén is népszerű énekesek, sportolók és tévés személyek kapcsolódtak be. A szívecskéket az ünnepi időszakban az adományozók kapják majd meg, köszönetképpen hozzájárulásukért az ünnepi összefogáshoz. A Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtésének jelképévé vált mézeskalácsszívek közös sütésének idén a figyelemfelhívás is volt a célja, hiszen az elkészült 1353-as számnak kulcsfontossága van a szervezet gyűjtésében.

A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként már ma is 250 forinttal lehet csatlakozni a több mint két évtizede indult, mára az ország legnagyobb ünnepi összefogásává növekedett adománygyűjtéshez.

November 18-án a budapesti Akvárium Klubban a segélyszervezet önkéntesei, sportolók, tévés személyiségek – köztük az adventi gyűjtés kiemelt partnerei és ismert közéleti személyek – fogtak össze azzal a céllal, hogy elkészítsenek 1353 darab mézeskalácsszívet. Az akció sokak összefogásával valósult meg: a Tesco a hozzávalókat, a Whirlpool a sütőket kölcsönözte, míg az Akvárium Klub a helyet biztosította térítésmentesen a nagy sütéshez. Az akcióba be is kapcsolódtak a támogató vállalatok munkatársai, és Kovács Koko István jószolgálati nagykövet, illetve Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójának vezetésével önkéntesek serege, köztük olyan népszerű sportolók mint Gyurta Dániel, Katus Attila, Kiss Gergely, Kovács Ági, Berki Krisztián, Imre Géza, Kökény Beatrix, Szabó Gabriella, Verrasztó Evelyn, olyan énekesek és zenészek, mint Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Kirchknopf Gergő, Csík Andor és olyan színészek, előadók, műsorvezetők, illetve influenszerek, mint Bátyai Éva, Dombóvári István, Rátonyi Kriszta, Rákóczi Feri, Juditu, Kiss Ramóna, Harsányi Levente, Iszak Eszter, Szabados Ágnes, Növényi Norbert, Bárdosi Sándor, Pordán Petra, Abaházi Csaba és Mádai Vivien sütötték meg és díszítették föl az első 1353 darab szívecskét.

Wolf Kati énekesnő is jól érezte magát az eseményen
Fotó: Fekete Dániel / MÖS

A mézeskalácsszívek sütése advent idején továbbfolytatódik a segélyszervezet átmeneti otthonaiban, gyermekjóléti intézményeiben is.

Az elkészülő szíveket a Bazilika előtti téren november 22-én nyíló ’Adventi Ünnep a Bazilikánál’ karácsonyi vásárban felállított szeretet.éhség. Adományponthoz szállítják, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtéséhez ott csatlakozók felé ezek a sütemények tolmácsolják az egész évben támogatottak köszönetét.

Az olimpiai bajnok tornász, Berki Krisztián mutatja büszkén a sütés eredményét
Fotó: Fekete Dániel / MÖS

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a meghitt, egyben vidám hangulatú rendezvényen elmondta:

„Nem véletlen, hogy pontosan 1353 darab mézeskalács készült, hiszen a 1353-as szám egyben az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonala is.

Az akcióval arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy már hívható a 1353, melynek tárcsázásával már mától 250 forint adománnyal csatlakozhat bárki az országos összefogáshoz.” Gáncs Kristóf hozzátette, hogy bár az egyházi advent csak az első vasárnapi gyertyagyújtással veszi kezdetét, az adománygyűjtés már ezekben a napokban is zajlik: november 11-én elkezdődött az adománykuponok árusítása a TESCO áruházak kasszáinál, és már hívható a 1353-as adományvonal is.

Mire gyűjt a Segélyszervezet?

Ahogy a gyűjtés jelmondata az ’ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!’ is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.

Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. Az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok a szegénységből: hogy a felnőtteknek kínáljon esélyt a felzárkózásra, a gyermekeknek segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. Egy-egy családdal a Segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak, annak érdekében, hogy önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!