kívül, belül hatásos

2019.03.19. 17:15

Méregtelenítsen csalánnal!

Teája élénkítő hatású, az egyik legjobb vértisztító és vérképző növény, amelynek kedvező hatása van a hasnyálmirigyre, a vércukorszint beállítására.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Lakov Filimonov

Szervezetünk tavaszi tisztítását, méregtelenítését és regenerálódását számos gyógynövény segítheti. Például a csalán. Teája élénkítő hatású, sok vitamint (B-, C-, K-) és ásványi anyagot (vasat, kalciumot, káliumot, kovasavat) tartalmaz.

Belsőleg használva az egyik legjobb vértisztító és vérképző növényünk is. Kedvező hatása van a hasnyálmirigyre, a vércukorszint beállítására, gyógyítja a húgyutak megbetegedéseit és gyulladásait. Csökkenti a vizeletpangást és a vér húgysavszintjét, ezzel enyhíti az isiász, reuma, köszvény okozta panaszokat.

Fotó: Chamille White / Shutterstock

Külsőleg is hatásos: a csalántinktúra kiváló hajhullás ellen. Kúraszerűen javasolt a fogyasztása: egy kéthetes tavaszi tisztítókúra friss csalánlevélből a legjobb. Minden reggel éhgyomorra, fél órával a reggeli előtt egy csésze tea, majd napközben is egy csészével ajánlok.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!