Ünnepelnek a szállásadók

2018.03.14. 08:03

Megtelnek a szállodák a hosszú hétvégékre

Életet lehel a tél végi holtszezonba a holnap kezdődő négynapos hosszú hétvége, amikor 80-90 százalékos foglaltsággal számolhat a magyarországi hotelek többsége.

Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a Világgazdaságnak elmondta: az egy hete tavasziasra fordult időjárás nyomán megugrott a foglalási kedv. Húsvétkor valószínűleg telt ház lesz, de a következő napok vendégforgalma is szépen mutat a hosszú hétvége nélkül nehezen értékesíthető márciusban.

A téli hónapokban nehezen aktivizálható belföldi turizmusra a visszajelzések szerint rendkívül jól hatott a Magyar Turisztikai Ügynökség forgalomélénkítő kampánya, amelyet a szállodaszövetséggel és a fürdőszövetséggel közösen hirdetett meg január közepén Téli feltöltődés címen – jelezte Könnyid László.

A Szallas.hu legutóbbi előrejelzése szerint a mostani hosszú hétvégén Budapest, Eger és Hajdúszoboszló lesz a legnépszerűbb célpont, a legkedveltebbek a négycsillagos wellness-szállodák. A szállásfoglaló oldal adatbázisa szerint átlagosan 52,6 ezer forintot költenek az utazók a hosszú hétvégén, a SZÉP-kártyával pihenők viszont 67,5 ezer forintot.

A tipikus vendég hosszú hétvégén 2,3 éjszakát tölt a szálláson, az átlagos vendégszám 2,9 fő, vagyis a családok is szívesen útra kelnek.

A csapadékos és fagyos hétvége is a wellness és a zárt téri programok felé tereli majd az ünnepi vendégforgalmat, de szállásfoglalás lemondására okot adó időjárás nem várható. Könnyid László szerint a piaci verseny következtében jelentősen enyhülnek, illetve rugalmasabbak a hotelek lemondási feltételei is.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!