variációk

2018.10.15. 17:20

Megmutatjuk, hogyan teheti változatossá a salátákat

Hiába egészséges a friss zöldségekből készült saláta, ha az unalmas öntet miatt senki nem eszi meg.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Olena Yakobchuk

A salátáról önnek is csak ízetlen levelek jutnak eszébe? A friss, ropogós és egészséges zöldségekből, valamint tésztából, esetleg burgonyából összeállított salátákat még ízletesebbé teheti ezekkel a dresszingekkel.

Paradicsomos

Aprítson fel 1 fej vöröshagymát és 1 db paradicsomot, és vegyítse el 1 ek. ecettel, 100 ml zöldségleves-alaplével, valamint 1 ek. olajjal. Szinte bármilyen friss salátakeverékhez illik.

Fokhagymás

Vágjon apróra 1 gerezd fokhagymát és 3 ág rozmaringot. Adjon hozzá 150 ml húslevesalaplét és 2 ek. citromlét. Ízesítse sóval és borssal, végül alaposan keverje össze. Mivel az öntet összes hozzávalója illik a sültekhez, az ezek mellé kínált salátát is bátran gazdagíthatja vele.

Pikáns mustáros

Pikáns öntetet állíthat össze 2 tk. mustárból, 1 ek. balzsamecetből, 100 ml zöldségleves-alapléből és 1 ek. olívaolajból, 1-1 csipet sóval, borssal és kristálycukorral ízesítve.

Friss, zamatos zöldfűszerek

Adjon 1 ek. olívaolajhoz ugyanennyi citromlét, majd gazdagítsa a keveréket 1/2-1/2 csokor felaprított metélőhagymával és petrezselyemmel. Az egyszerű zöldsaláta-keverék semleges ízét bolondíthatja meg vele.

Narancsos különlegesség

Keverje össze 1-2 db narancs frissen kifacsart levét 150 ml natúr joghurttal, 50 ml tejföllel, 1-2 csipet nagy szemű tengeri sóval, valamint frissen őrölt fehér borssal és 1 tk. kristálycukorral. Ezt a változatot akár a tésztasalátákhoz is felhasználhatja, meglátja, a végeredmény egészen különleges lesz.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock/Olena Yakobchuk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!