tehetséggondozás

2018.10.21. 19:55

Magyar és nemzetközi tervezők tavaszi-nyári kollekcióikat mutatják be

A divathétre hazánkba érkezik például az olasz Vogue újságírója, Alberto Calabrese és a több mint 660 ezer követővel rendelkező influencer, Bryanboy.

Porto, 2018. október 21. Luis Buchinho portugál divattervező 2019-es tavaszi-nyári kollekciójából mutat be kreációt egy manöken a portugál divathéten 2018. október 20-án. MTI/EPA-LUSA/José Coelho

Forrás: MTI/EPA-LUSA

Fotó: José Coelho

A magyar és nemzetközi szakma legnépszerűbb képviselőivel rendezik meg október 25. és 27. között a II. Budapest Central European Fashion Weeket a Várkert Bazárban.

A 2019-es tavaszi-nyári kollekciókat bemutató esemény programjaira a magyar tervezők mellett meghívást kaptak a régió dizájnerei, illetve divatszakértők, hírességek és influencerek is.

A három nap során Budapestre érkezik például az olasz Vogue újságírója, Alberto Calabrese, a több mint 660 ezer követővel rendelkező influencer, Bryanboy és Sita Abellan híres modell is.

A divathét programját tovább színesítik a témához szorosan kapcsolódó események, prezentációk, valamint a fiatal tehetségeknek szervezett Young Talents-bemutatók.

A szervezők egyik fő célkitűzése, hogy a magyar főváros még aktívabban bekapcsolódjon a divatipar nemzetközi vérkeringésébe, erősítve ezáltal a nemzetközi kapcsolatokat. Ennek egyik első lépéseként a Magyar Divat & Design Ügynökség három évre szóló stratégiai megállapodást kötött az olasz nemzeti divatintézettel, a Camera Nazionale della Moda Italianával.

Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgatója elmondta, hogy a közeljövőben nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a divatipar korszerűsítésére, a gyártásfejlesztésre, az oktatásra, illetve kiemelt figyelmet fordítanak mentoring programjaik elindítására, valamint a fiatal tehetségek támogatására is.

Borítókép: Luis Buchinho portugál divattervező 2019-es tavaszi-nyári kollekciójából mutat be kreációt egy manöken a portugál divathéten 2018. október 20-án.

Forrás: MTI/EPA-LUSA/José Coelho

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!