Járvány

2020.12.06. 18:31

Lehet, hogy idén nem lesz síszezon Ausztriában

Az osztrák sífelvonók üzemeltetői segélykiáltással fordultak az alpesi országok kormányaihoz, valamint az Európai Bizottsághoz.

Forrás: Shutterstock

Tirolban, Vorarlbergben és Salzburgban tartanak a kormány idei síszezont érintő bejelentésétől, mely aggodalmaik szerint megpecsételheti a sípályákkal kapcsolatos nyitási terveiket. A pályák jelenleg még zárva tartanak, de az illetékes tartományi hatóságok reménykednek a mielőbbi nyitásban.

Szakmai képviseletük egyúttal online petíciót nyújtott be az osztrák gazdasági kamarához, melyben méltányos bánásmódot kér, és kiáll a nyitás mellett.

Christian Gantner, Vorarlberg idegenforgalmi tartományi tanácsosa is a karácsony előtti nyitást szorgalmazza. Úgy véli, a jelen vírushelyzetre kidolgozott „téli kódexkönyv” – mely az országosnál szigorúbb előírásokat tartalmaz – garancia a biztonságos síszezon lebonyolítására. Emlékeztetett, hogy a sípályák esti zárása utáni összejövetelek amúgy sem engedélyezettek idén, és a síelés eleve szabadtéri egyéni sport. Hozzátette, hogy pozitív döntést vár az ügyben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!