Hívj fel pár szépkorút!

2020.04.21. 14:06

Legyél te is önkéntes pótunoka!

Hogy tetszik lenni? – ezzel a címmel indított kezdeményezést a Fesztivál Önkéntes Központ, a legnagyobb hazai fesztiválok önkénteseit koordináló szervezet a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben.

Forrás: Shutterstock

A program az otthonaikba kényszerült idős korosztályt köti össze olyan szabadidővel rendelkező lelkes fiatalokkal, akik aktív telefonos kapcsolattal társaságot tudnak biztosítani számukra.

- Sokat gondolkodtunk, hogyan tudnánk segíteni a kialakult helyzetben. Így született meg a „Hogy tetszik lenni?” kezdeményezés, amelynek keretei között a koronavírus legveszélyeztetettebbek csoportjába tartozó, otthonaikba kényszerült idős korosztályt szabadidővel rendelkező lelkes fiatalokkal kötjük össze – mondja Nagy Réka, a Fesztivál Önkéntes Központ vezetője, aki szerint önkénteseik „könnyedsége és vidámsága telefonon keresztül is ragadós”.

Nagy Réka hozzáteszi,

nemcsak a két generáció közötti kapcsolat felélénkítése és a segítségnyújtás a cél, hanem az értékteremtés és a hagyományőrzés is.

Utóbbi két célt úgy igyekeznek megvalósítani, hogy hetente olyan új és új témákat helyeznek majd előtérbe, mint például az, hogy hogyan szórakoztak régen és most, a fiatalok begyűjtik továbbá a legjobb recepteket, meghallgatják a régiek katonasztorijait, de előkerülnek a randik és az első szerelmek történetei is

- A program során önkénteseink is kitörhetnek a karantén szürke egyhangúságából, és olyan történeteket, életbölcsességeket hallhatnak, ami emlékezetes lesz számukra

- hangsúlyozza a Fesztivál Önkéntes Központ vezetője.

A programhoz, amelyről ide kattintva lehet tájékozódni, bárki csatlakozhat, minden felkészítés, meghallgatás és kapcsolattartás online zajlik, így az ország bármelyik pontjáról jelentkezhetnek azok, akik szeretnének segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!