Mediterrán konyha

2017.07.12. 11:21

Lecsó újratöltve

A lecsó a nyár egyik legjellegzetesebb fogása, amelyről akkor sem kell lemondania, ha új ízekre vágyik. Csigó Zita gasztroblogger mediterrán lecsója egyszerű és izgalmas: íme a ropogós kolbásszal és kenyérkockákkal készült finomság az Ínyenc magazin legfrissebb számából.

Hozzávalók négy főre

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 darab kápiapaprika
  • 300 gramm padlizsán
  • 300 gramm cukkini
  • 200 gramm paradicsom
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 150 gramm szárazkolbász
  • 100 gramm rozskenyér
  • 50 gramm parmezán sajt
  • 50 gramm olajban eltett aszalt paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • bazsalikomlevelek a díszítéshez
  • Az elkészítés lépései

    1. Nagy serpenyőben hevítsünk fel egy evőkanál olívaolajat, és dinszteljük meg rajta a kétféle, megtisztított, finomra aprított hagymát. Adjuk hozzá előbb a megmosott, felkarikázott kápiát, majd a felkarikázott padlizsánt, végül pedig a szintén karikákra vágott cukkinit.

    2. A paradicsomokat hámozzuk meg, magozzuk ki, a húsukat kockázzuk fel, és adjuk a többi zöldséghez. Ízesítsük sóval, borssal, valamint a morzsolt kakukkfűvel, és süssük félpuhára a zöldségeket.

    3. Közben a kolbászt és a rozskenyeret vágjuk fel apró kockára, a parmezánt reszeljük le, a lecsepegtetett aszalt paradicsomot daraboljuk apróra. Forgassuk össze ezeket.

    4. A zöldséges ragut kanalazzuk sütőedénybe, osszuk el a tetején a kolbászos keveréket, locsoljuk meg a maradék olívaolajjal, és alufóliával lefedve toljuk a 170 fokos sütőbe húsz-huszonöt percre. Az utolsó öt percre távolítsuk el az alufóliát, és pirítsuk meg a lecsó tetejét. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

    További izgalmas lecsók és más nyári finomság elkészítésének leírását megtalálja az Ínyenc magazin aktuális számában.

    Keresse az Ínyenc magazint az újságárusoknál és a lapcentrum.hu oldalán!

     

    Címkék#recept

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!