Járvány

2020.08.12. 19:55

Koronavírus vagy allergia? – Ez az ábra segít eldönteni

Tombolnak a pollenek, amire az allergiások sokféle tünettel reagálnak. Ezek közül sok a koronavírus-fertőzésre is jellemző lehet, így elsőre nem mindig könnyű eldönteni, melyik betegséggel is van dolgunk.

Forrás: Shutterstock

A koronavírus és az allergia tüneteinek beazonosításához tett közzé tájékoztatást a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a Facebook-oldalán.

Ábrájuk szerint a koronavírus gyakori tünetei közé tartozik a láz, a száraz köhögés, a légszomj és a fáradtság. Ezek allergia esetén csak ritkán, illetve néha fordulnak elő.

Ezek mellett koronavírus néha előforduló tünetei közé tartozik a fejfájás, az izom- és ízületi fájdalom, a torokfájás, a mellkasi nyomás.

Allergia esetén pedig csak néha fordul elő száraz köhögés, fejfájás és fáradtság. Izom- és ízületi fájdalmak, torokfájás, hasmenés és mellkasi nyomás pedig nem jellemzőek az allergiánál

- derül ki az NNK tájékoztatásából.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ kiemelte: ha valaki a koronavírusra jellemző tüneteket észlel magán, maradjon otthon és forduljon háziorvosához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!