2017.12.23. 14:20
Klasszikus kakaós csiga, ahogy a nagyi készíti
A gyerekek és a felnőttek körében is nagy sikere lesz.
Forrás: Shutterstock.com
Fotó: Halfpoint
A kelt tésztától sokan félnek: nem fut fel az élesztő, nem áll össze a tészta, megfázik, elszakad... A Mindmegette kakaós csiga receptjével véget vetünk a rettegésnek: a robotkar összeállítja a tésztát, nekünk csak kinyújtanunk, feltekernünk, szeletelnünk és megsütnünk kell. Ez pedig tényleg gyerekjáték!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 ek cukor
1,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 csipet só
1 db tojás
5 dkg vaj (a tepsi kikenénséhez és a tészta megkenéséhez)
A töltelékhez:
10 dkg cukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
1.A robotgép keverőtáljába szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, az elhabart tojást, a sót, és a tejben, a pici cukorral felfuttatott élesztőt, és a dagasztókarral egynemű tésztát gyúrunk belőle.
2.Ha összeállt, liszttel megszórjuk, kissé átgyúrjuk, majd letakarjuk, és egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
3.A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk. Megszórjuk a cukrozott kakaóporral, feltekerjük, olvasztott vajjal lekenjük, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
4.A csigákat egy vastagon kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
5.A kisült csigákat még forrón lekenjük tejjel. Ha beszívta, tálaljuk.
Borítókép: Illusztráció
Halfpoint / Shutterstock.com