reggelire, uzsonnára

2017.12.23. 14:20

Klasszikus kakaós csiga, ahogy a nagyi készíti

A gyerekek és a felnőttek körében is nagy sikere lesz.

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Halfpoint

A kelt tésztától sokan félnek: nem fut fel az élesztő, nem áll össze a tészta, megfázik, elszakad... A Mindmegette kakaós csiga receptjével véget vetünk a rettegésnek: a robotkar összeállítja a tésztát, nekünk csak kinyújtanunk, feltekernünk, szeletelnünk és megsütnünk kell. Ez pedig tényleg gyerekjáték!

Hozzávalók:

50 dkg liszt

1 ek cukor

1,5 dl tej

2,5 dkg élesztő

1 csipet só

1 db tojás

5 dkg vaj (a tepsi kikenénséhez és a tészta megkenéséhez)

A töltelékhez:

10 dkg cukor

5 dkg cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

1.A robotgép keverőtáljába szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, az elhabart tojást, a sót, és a tejben, a pici cukorral felfuttatott élesztőt, és a dagasztókarral egynemű tésztát gyúrunk belőle.

2.Ha összeállt, liszttel megszórjuk, kissé átgyúrjuk, majd letakarjuk, és egy óra alatt a duplájára kelesztjük.

3.A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk. Megszórjuk a cukrozott kakaóporral, feltekerjük, olvasztott vajjal lekenjük, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

4.A csigákat egy vastagon kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

5.A kisült csigákat még forrón lekenjük tejjel. Ha beszívta, tálaljuk.

Borítókép: Illusztráció

Halfpoint / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!