sokakat érint

2019.08.10. 11:04

Jótékonysági futással hívják fel a figyelmet az endometriózisra

A futók a nevezési díjjal az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány munkáját támogatják.

Jótékonysági futást rendez az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány a meddőséget is okozó endometriózissal küzdő betegekért vasárnap Nyíregyházán, a Sóstói-erdőben.

Salamon Adrienn, az alapítvány kuratóriumi elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán azt mondta, 800 méteres, 3,5 kilométeres és 7,5 kilométeres futásra lehet nevezni. A futók a nevezési díjjal az alapítvány munkáját támogatják.

Kisgyerekektől felnőttekig az egész országból várják az érdeklődőket. A futás mellett gyermekprogramokkal és szűrővizsgálatokkal is készülnek – ismertette.

Brubel Réka, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának szülész-nőgyógyásza arról beszélt, hogy Magyarországon a reproduktív korban lévő nők 10-15 százalékát, körülbelül 200 ezer embert érint az endometriózis.

A krónikus nőgyógyászati betegség legfőbb tünete a fájdalmas menstruáció, korai diagnosztizálása nagyon fontos, mert meddőséget okozhat és a beleket, a húgyhólyagot is érintheti – tette hozzá.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!