felhívás

2019.12.04. 13:10

Indul a jelentkezés a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre

Január 15-ig várják a nevezéseket.

Budapest, 2018. január 22. Lezsák Sándor, az Országgyûlés alelnöke beszédet mond a Hungarikumok Klubjának negyedik rendezvényén, a Hungarikum-média díjak és a Hungarikum-díjak átadásán az Országházban 2018. január 22-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Január közepéig jelentkezhetnek a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályos, valamint a középfokú oktatási intézmények 9. osztályos diákjai és felkészítő tanáraik a Hungarikum vetélkedőre – közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja.

Lezsák Sándor elmondta: a vetélkedőt – a Lakiteleki Népfőiskola, a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával – a hungarikummozgalom népszerűsítése, valamint a nemzeti értékek megismertetése érdekében szervezi meg. A megmérettetésre három diákból és egy felkészítő tanárból álló csapatok jelentkezését várják.

A nevezés feltétele a www.shorturl.at/deBQ3 linken található, harminc kérdésből álló feladatlap megoldása. A határidőig, január 15-éig jelentkezők a hónap végéig újabb feladatot kapnak. Ennek megoldásával február 20-áig lehet pályázni az elődöntőbe jutásra.

A vetélkedő feladatai a Kárpát-medencei hungarikummozgalom során, az egyes települési, megyei és külhoni értéktárakba választott értékek ismeretére irányulnak. Valamennyi kategóriában a díjnyertes csapatok értékes jutalomban részesülnek.

A döntők első három helyezett csapatának résztvevői pedig a nyári vakáció első napjaiban „hungarikum körúton” vehetnek részt.

Borítókép: illusztráció / Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke beszédet mond a Hungarikumok Klubjának negyedik rendezvényén, a Hungarikum-média díjak és a Hungarikum-díjak átadásán az Országházban 2018. január 22-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!