fogyókúra

2017.06.27. 16:26

Íme, 5 hűsítő étel, amelyektől fogysz is

Tombol a kánikula, érthető, ha nincs kedvünk a konyhában izzadni a tűzhely mellett, és az sem elhanyagolandó szempont, hogy nyakunkon a bikiniszezon. Most az a legegyszerűbb, ha sok friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz, amelyek nem csak kalóriaszegények, hanem tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal – így önkínzás nélkül lehetsz szuper karcsú.

HŰSÍTŐ LEVESEK

Az olyan hideg levesek, mint a gazpacho vagy hideg kapros uborkaleves kellemesen hűsít, tele van finom zöldségekkel, így remekül indíthatsz vele egy étkezést. Kutatások szerint, akik így tesznek sokkal kevesebbet esznek a második fogásból, tehát máris sokat tesznek a diétájukért.

SALÁTÁK

A legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető ételek egyike. Csak mosd meg jó alaposan a hozzávalókat, vágd őket apróra, adj hozzájuk alacsony zsírtartalmú sajtot, egy marék pirított, sótlan mogyorót, diót vagy mandulát, fűszerezd és bolondítsd meg egy kis vinaigrette mártással és már kész is vagy! Fogyaszthatod hal, illetve hús mellé, vagy egyél hozzá egy teljes kiőrlésű zsemlét, így tökéletes és kalóriaszegény ebédet készítettél.

DINNYE

Ki nem szereti a ropogós friss, lédús, jégbe hűtött görögdinnyét a forró nyári napokon? Ráadásul ez a zöldség nem csak az édesség iránti vágyadat csillapítja, rengeteg vizet is tartalmaz. Mennyei az íze, és nem csupán csak kalóriaszegény, de a folyadékpótlásban is segít.

GYÜMÖLCSÖS DESSZERTEK

Csak azért mert diétázol, nem kell azonnal lemondanod az édességekről – sőt, a „tiltott gyümölcs”, megfelelően elkészítve, kimondottan ajánlatos. A sütiket, tortákat, muffinokat vagy éppen a házi fagyit ne cukorral édesítsd, helyette használj steviát vagy nyírfacukrot. Így nem kell marcangolnod önmagadat a megszegett diéta miatt, sem sanyargatnod a szervezetedet -és hihetetlen, de igaz, az eper és az ananász zsírégető hatású.

ITALOK

A hőségben nehéz megállni, hogy az ember ne kapjon le jéghideg cukros üdítőt a boltok polcairól, vagy ne vegyen jégkását. Ezeket a kísértéseket könnyedén ki tudod küszöbölni, ha light szörpöt veszel és abból csinálsz saját magadnak üdítőt. Házi limonádét vagy jeges teát is gyorsan össze lehet dobni otthon, a hűtőben pedig több liternyi elfér belőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!