Kánikula idején

2017.07.06. 14:41

Íme, 15 tuti szépségtipp a nyárra

Összeválogattunk néhány ötletet, amelyek megkönnyítik a szépségápolást, akkor, amikor úgy érezzük, olyan meleg van, hogy teljesen felesleges sminkelni, úgyis leolvad. Sőt, azt is eláruljuk, hogyan hűsít igazán az arc- és testápoló, ráadásul ezzel a módszerrel attól sem kell tartania, hogy a drága pénzen vásárolt termékek a nagy hőségben esetleg megromlanak.

Sminktrükk

Ne használjon alapozót, főleg, ha könnyen izzad, a hőségben úgyis pillanatok alatt leolvad majd! Zsíros bőr esetén a mattító nappali krém a jó választás.

Készüljön!

A narancsbőr nem mutat jól, pláne, amikor fürdőruhát húzunk. A cellulitisz elleni készítmények, a sok víz fogyasztása, a szénsavas, valamint a koffeintartalmú italok kerülése és a rendszeres testmozgás sokat segíthet.

Felfrissülés

Fújja be frissítő permettel az arcát vagy a testét, ha úgy érzi, nem bírja elviselni a hőséget. Ezek a termékek nemcsak hidratálják a bőrt, hanem a felüdülést is biztosítják.

Fájó pont

Nem csak csúnya, fájdalmas is a gyulladt szőrtüsző. Megelőzheti a problémát, ha szőrtelenítés előtt luffaszivaccsal megszabadítja bőrét az elhalt hámsejtektől, aztán borotvazselével felpuhítja a szőrt.

Indul a nap!

Az izzadékony lábat már reggel, indulás előtt fújja be erre a célra kifejlesztett izzadásgátló spray-vel.

 Behűtve jobb

Krémet a hűtőbe? Miért is ne?! Amikor odakint tombol a kánikula, érdemes a hűtőszekrénybe helyezni az ápoló termékeket, így felkenéskor azonnal hűsítik a bőrt, ráadásul attól sem kell tartanunk, hogy a nagy melegben a készítmények megromlanak.

Színes kérdés

Nyáron mindenképpen védekezni kell a nap káros sugarai ellen. Szerezzen be hajszínvédő sampont, amely megóvja a tincseket, és felfrissíti azok színét.

UV-védelem

Ha érzékeny a bőre, vagy hajlamos a leégésre, a ráncosodásra és az egyéb bőrproblémákra, a legmagasabb faktorszámú termékek közül válassza ki az Önnek megfelelőt.

Foltok ellen

A napfény hatására előbukkanó vagy erősebbé váló pigmentfoltok rengeteg ember életét megkeserítik. Az ápolásukra kifejlesztett, speciális készítményt vigye fel az arcára, a nyakára és a dekoltázsára, mielőtt kilép a házból.

Sima ügy

Kevésbé fog izzadni, és a hónalja sem lesz kellemetlen szagú, ha rendszeresen szőrteleníti teste ezen részét. A gyanták vagy a szőrtelenítőkrémek használata hosszan tartó, esztétikus látványt garantál.

Kéznél van!

Szerezzen be egy kis csomag frissítő, bőrápoló krémet is tartalmazó törlőkendőt: ezzel bármikor áttörölheti a nyakát, illetve a lábát, ha nagyon izzad, így a közérzete is jobb lesz!

Természetes

Duzzadt szem esetén azonnali, látványos gyorssegélyt jelent az uborkakarika. Ha behűtve teszi fel, még intenzívebb lesz a hatása!

Illatozzon!

Az idei nyár a friss, gyümölcsös illatoké, ezért most ezeket részesítse előnyben, legyen szó parfümről, dezodorról vagy testpermetről.

Tisztítás

Az izzadás és a fokozott faggyútermelés miatt a pórusok könnyen eltömődnek. Éppen ezért fontos a rendszeres tisztítás és a heti arcradírozás. Egy kímélő tonikba mártott vattapamaccsal napközben is bármikor áttörölheti a bőrét.

Hűsít, szárít

A légkondicionálás a hajat és a bőrt is kiszárítja. Ha egész nap egy klimatizált irodában ül, minden este kényeztesse hidratálóval a bőrét.

A Fanny Magazint keresse az újságáruknál és a lapcentrum.hu oldalán

 

Címkék#szépség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!