zöldséget a kicsiknek

2017.11.24. 14:24

Imádni fogják a gyerekek a brokkolikrémlevest, ha így készíti el!

Négy remek trükköt mutatunk, hogy ne kelljen rájuk tukmálni ezt az egészséges fogást.

A zöldségek, gyümölcsök fogyasztása rendkívül fontos, ám a gyerekek számára ez az üzenet még nem sokat jelent. A válogatósabb, kissé finnyás aprónépet is könnyen rávehetjük a zöldségek fogyasztására, ha különféle trükköket alkalmazunk, például krémlevesnek álcázzuk őket. A sima krémleves azonban nem minden esetben nyerő, a zöldség színe és sok esetben jellegzetes illata is lebuktathat minket, elárulhatja, hogy miben is mesterkedünk. Ilyen alapanyag a brokkoli is, a belőle készített krémleveshez nem árt egy pár trükköt bevetni – írja a Mindmegette.

1. Alaplével engedje fel!

A vízzel ellentétben az alaplé egy olyan ízben gazdag matéria, amitől eleve minden krémleves csak jobb lehet. A brokkolikrémleveshez használhatunk csak zöldségekből főzött alaplevet, de csontlevessel, húslevessel is hígíthatjuk.

2. Keverje más zöldségekkel!

A brokkoli ízét könnyen ellágyíthatjuk, ha a krémlevesbe kevés paszternákot, krumplit vagy akár sárgarépát is belefőzünk. Az arányokat kedvünk szerint módosíthatjuk, de alapesetben egy fej brokkolihoz nagyjából négy közepes krumplit érdemes felhasználni. A krumpli nemcsak a leves ízét befolyásolja finoman, hanem az állagát is megadja. Ha nem szeretnénk tejszínnel vagy sajttal sűríteni a levest, akkor a krumpli erre is megoldást jelent.

3. Sajtot bele!

A sajt tartalmassá teszi és finoman ellágyítja a brokkolikrémlevest. Akár bele is főzhetjük, vagy tálalás előtt a tányér aljára halmozhatunk egy adag finomra reszelt sajtot, s még a krémleves tetejére is ültethetünk egy sajtbóbitát. A félkemény sajtok közül a brokkoli legjobb partnere a cheddar, de ha kevésbé karakteres társat választanánk hozzá, akkor mozzarellával is kínálhatjuk, illetve főzéskor tehetünk bele egy kevés mascarponét. Sőt ezeket a sajtokat ötvözhetjük is és a mascarponéval lágyított levesbe tálaláskor nyugodtan tehetünk egy-két csipet reszelt cheddart.

4. Tálalja zsemlében!

Nem csak mi, felnőttek szeretjük, ha cipóban kerül elénk az étel, az ifjabb generáció számára is vonzó lehet, ha nem is cipóban, de egy jól megsütött és nem túlságosan kivájt nagyobbacska zsömlében kapják az ebédjüket.

Borítókép: Pixnio

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!