hisztimentes üzletjárás

2017.10.09. 15:10

Így shoppingoljon, ha viszi a gyerekét is!

Egy kis hiszi, izgatott rohangálás, „anya, kaphatok...?”-szerű könyörgések. Bizony, nem is olyan könnyű elintézni a bevásárlást, ha a csemete is velünk van! Most ezzel kapcsolatban adunk hasznos tanácsokat.

Csak egyetlen dolgot kérhet

Ha muszáj a gyerkőcöt is magával vinnie, beszélje meg vele még otthon, mit vegyen neki. Ha az édességet ellenzi, ajánlja fel helyette a gyümölcsöt, a joghurtot, túrókrémet, és előre tudassa vele, hogy csak egy dolgot választhat!

Egy kis segítség

A boltban kérje meg a kicsit arra, hogy segítsen pakolni a bevásárlókocsiba, a nagyobbnak pedig engedje meg, hogy néhány árut ő rakjon fel a szalagra – írja a Fanny magazin. Így hasznosnak érezheti magát, ami eltereli a figyelmét a hisztiről. Mindig a bevásárlás végén ejtse meg a kívánt holmi megvásárlását, de soha ne engedje meg, hogy a kicsi helyben fogyassza el azt. Jobb, ha egymás után nem mennek be két, legfeljebb három boltnál többe, mert a gyerekek bizony gyorsan elvesztik a türelmüket!

Maradjon higgadt!

Ha mégis rátör a lurkóra a hisztiroham, ne cselekedjen az elvei ellenére csak azért, mert esetleg megszólják. Akinek van gyereke, az pontosan átérzi a helyzetét. Akinek meg nincs, annak fogalma sincs arról, hogy mit él át. Jegyezze meg, hogy ha a sírás hatására teljesíti a gyerek kívánságát, akkor a csemete legközelebb is rá fogja kényszeríteni önre az akaratát!

Mire költse a zsebpénzt?

A szakemberek szerint, ha a gyereknek van zsebpénze, időnként megengedheti neki, hogy a bevásárláskor vegyen magának valami apróságot. Persze, ha valami nagyobb dologra, például új biciklire vágyik, jobb, ha nem költi édességre a pénzét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!