Életstílus

2017.07.04. 11:59

Így frissülhet fel a tikkasztó hőségben

A fülledt éjszakák megnehezítik az alvást, így már ébredéskor bágyadtnak érezhetjük magunkat. Aggodalomra azonban semmi ok, trükkjeinktől garantáltan frissnek és kipihentnek érezhetjük magunkat. És még csak dupla adag koffeinre sincsen szükség.

Mediaworks Online / Fanny Magazin

Gyors segítség:

A hideg vízsugár serkenti a vérkeringést. A hideg és meleg víz váltogatása zuhanyozás közben úgy hat a véredényekre, mint a legjobb fitneszedzés. A meleg vizes tusolás után 10 másodpercig minden reggel folyasson magára hideg vizet, majd fél percre megint álljon a meleg vízsugár alá. Ismételje meg háromszor, végül hideg vízzel fejezze be a váltózuhanyt.

A jeges tej eltünteti a szem alatti duzzanatot. Ha reggelre bedagadnak vagy karikássá válnak a szemei, ez a trükk gyorsan segít! Tegyen 3 evőkanál hideg vizet és 3 jégkockát egy fél csésze tejbe, és 5 percig hagyja hűlni. Ekkor mártson bele 2 vattapamacsot, majd, miután kissé kinyomkodta, 5 percre tegye azokat a csukott szemhéjára.

A citromos sampon ismét életre kelti a hajat. Dús, csillogó frizurát szeretne? Keverjen össze 2 evőkanálnyi citromlevet 1 csepp citromolajjal és 1 evőkanálnyi normál hajra való samponnal. Masszírozza a nedves tincseibe, amíg fel nem habzik, aztán alaposan öblítse ki a fürtjeit. A haja jobban visszaveri a fényt, és gyönyörűen csillog majd!

Energia délutánra

A melegben még nehezebben vészeljük át a jellemzően 16 óra tájban jelentkező mélypontot. Villámgyors trükkjeinkkel azonban ismét feltöltődhet energiával, és estig fitt maradhat!

A hideg kendő felélénkít. Tegyen 1 maréknyi jégkockát egy pamutkendőbe, és finoman dörzsölje át vele a karját, a nyakát és az arcát. Az is hatásos, ha egy, a hűtőben tartott, nedves törlőkendővel frissíti fel a bőrét. Mindkettő gyorsan kivitelezhető és igazán csodás módszer, ha túl nagy a hőség!

A zsályatea megállítja az izzadást. Még ha csábítónak tűnik is egy jéghideg ital, a hőség ellen egy csésze gőzölgő tea a legjobb! A testünknek ugyanis nincs szüksége energiára ahhoz, hogy felmelegítse, ráadásul a zsálya hatására az izzadságmirigyek is összehúzódnak. Tegyen 1 teáskanál szárított levelet a csészébe, forrázza le, majd 5 perc múlva szűrje le, és kortyolgassa el.

A rozmaringos testápoló jót tesz a fáradt lábaknak. Keverjen 2-2 csepp rozmaring- és kámforolajat 100 ml semleges illatú testápolóba, majd dörzsölje be vele a lábfejét. Az éterikus olajok fokozzák a nyirokkeringést, így a pangó folyadék könnyebben távozik a szövetekből, és a láb duzzanatai lelohadnak. A krémnek antibakteriális hatása is van, a rozmaring pedig segíti a koncentrálást.

Felfrissülés estére

A következő tippek mindig felfrissítik majd egy hosszú, forró nap után, hogy ellazultan és kellemesen lehűlve kezdhesse az estét!

Keverjen össze egy tálban 50 ml jojobaolajat 3 csepp borsmentás illóolajjal! A koktélt öntse a fürdővizébe, és kb. 10 percre merüljön el a habokban. Fontos, hogy a víz langyos legyen, azaz se túl hideg, se túl meleg! Ez a remek módszer egyben a pihentető alvásról is gondoskodik.

Ha úgy érzi, elnehezültek a végtagjai, ez a gyakorlat ismét lendületbe hozza majd! Feküdjön a hátára, mindkét lábát nyújtsa ki fölfelé. Biciklizzen a levegőben 30 másodpercig előre, majd 30 percig visszafelé tekerve, és ismételje meg háromszor a mozdulatsort! A gyakorlat tehermentesíti a hőségtől elfáradt vénákat, megelőzi a visszerek kialakulását, és új lendületet ad a vérkeringésnek.

A Fanny Magazin legújabb számát keresse az újságárusoknál vagy a lapcentrum.hu oldalán!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!