Exkluzív

2019.05.29. 17:31

Igenis lesz Zamárdiban Red Bull Air Race!

Az idei hátralévő versenyek közül még biztosan megtartják július 13-14-én a Balaton-parti városban a futamot.

Az első híradások arról számoltak be, hogy a Red Bull úgy döntött, nem folytatja a Red Bull Air Race világbajnokságot. A hír így pontos: az idei hátralévő versenyek közül még biztosan megtartják június 15-16-án Kazanyban (Oroszország), július 13-14-én Zamárdiban és szeptember 7-8-án, Csiba-ban (Japán) a futamokat – írja a LikeBalaton.

A 2019-es szezon után nem folytatódik tovább a Red Bull Air Race – írja hivatalos oldalán az airrace.redbull.com. Majd így folytatják a szervezők:

az idei hátralévő futamok: június 15-16, Kazany, Oroszország; július 13-14, Zamárdi, Magyarország; szeptember 7-8, Csiba, Japán.

“A Red Bull Air Race 2003-as indulása óta több mint 90 futamot tudhat maga mögött, amelyek lehetőséget biztosítottak a világ legkiválóbb pilótáinak, hogy nagy sebesség és alacsony repülési magasság mellett extrém manőverekkel versenyezhessenek. A Red Bull Air Race kimagasló színvonalú sportélményt nyújtott, de a rendezvényt nem övezte akkora érdeklődés, mint más Red Bull eseményt a világon.

A Red Bull köszönetét fejezi ki a pilótáknak és csapataiknak, partnereinek, a rendező városoknak és a Red Bull munkatársainak az élménydús és emlékezetes eseményekbe fektetett munkájukért” – olvasható a hivatalos indoklás az oldalon.

Mivel sokan kész tényként tálalták a neten, hogy elmarad a zamárdi verseny, ezért a LikeBalaton megkérdezte a város polgámesterét.

Ma is téma a zamárdi képviselő-testületi ülésen a rendezvény lebonyolítása

– mondta Csákovics Gyula, a Balaton-parti település polgámestere.

Épp a szervező cég képviselője tájékoztatja a testületet a részletekről, úgyhogy lesz Red Bull Air Race Zamárdiban! Úgy tűnik, hogy épp Zamárdiban tartják az utolsó magyarországi versenyt. Sajnálom, mert az előzetes tárgyalások arról szóltak, hogy jövőre mindenképpen júniusi, előszezoni rendezvény lett volna.

Ha lett volna folytatás, akkor nem júliusi időpontot választottunk volna, mint ahogy most kötött volt az időpont, hanem egy minél korábbi időszakra esett volna, ami hosszabbította volna a városban turisztikai szezont. Emiatt sajnálom, de ez van! – zárta rövidre Csákovics Gyula.

Hosszú évek után Budapest 2019-ben már nem adott engedélyt a verseny fővárosi lebonyolítására. Ezután Keszthely, Hévíz, Zamárdi és Fonyód is jelentkezett a Red Bull Air Race megrendezésére, majd eldőlt, hogy Zamárdiban tartják meg a futamot.

Besenyei Péter műrepülő világ- és Európa-bajnok exkluzív interjúját itt lehet elolvasni az idei zamárdi versennyel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!