Járvány

2021.03.15. 11:23

Húsvétkor indítanák a balatoni menetrendi hajózást

A hagyományos hajózási szezonnyitó ünnep elmarad, de ha a vírushelyzet alakulása megengedi, pünkösdkor pótolják a jubileumi, 175. eseményt.

Tihany, 2017. július 23. Kéttörzsű utasszállító hajó érkezik turistákkal a Balaton tihanyi kikötőjébe. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

A vírushelyzet miatt a hagyományos hajózási szezonnyitó ünnep elmarad nagyszombaton, de a tervek szerint elindulnak a települések közötti hajójáratok és sétahajók a járványügyi előírások szigorú betartásával – nyilatkozta a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója csütörtökön az MTI-nek.

Veigl Gábor arról is beszámolt, hogy a hajóflotta felkészítése megtörténik az induláshoz és a jelenleg ismert, a vírushelyzettel kapcsolatos kormányzati intézkedések alapján a cég kikötő-lánca is nyit a megszokott időben, április elején. A hajózási szezonnyitó ünnep megtartásáról sem mondtak le, amennyiben a vírushelyzet alakulása megengedi, pünkösdkor pótolják a jubileumi, 175. szezonkezdő eseményt – tette hozzá.

A szezon közeledtét jelzi az is, hogy a hajózási társaság által üzemeltetett balatoni komp menetrendje március 12-től, péntektől megváltozik. Az eddig óránként közlekedő járatok – az előre meghirdetett menetrend alapján – már 40 percenként járnak: Szántód felől 6.40 és 18.40 között, Tihany felől 7 és 19 óra között. A forgalomtól függően a járatokat sűrítik, akár folyamatos átkelést biztosítva az északi és déli part között – tájékoztatott a vezérigazgató.

Borítókép: Kéttörzsű utasszállító hajó érkezik turistákkal a Balaton tihanyi kikötőjébe 2017. július 23-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!