mosolygósan

2018.06.18. 12:27

Hogyan lehetünk hétfőn is jókedvűek?

A hétvége után sokaknak szinte fizikai fájdalmat okoz a hétfői munkakezdés, pedig pozitív hozzáállással könnyebben indul a hét.

MW

Forrás: Shutterstock

Bármennyire szereti a munkáját, időnként semmi kedve dolgozni? Úgy érzi, be kellene tiltani a hétfő reggeleket? A Vasárnap Reggel trükkjeivel könnyebb lesz felvenni a ritmust...

Hozzon döntéseket

Ha nem gondolkodik, nem mondja el az ötleteit, csak a többiek véleményére hagyatkozik, akkor előbb-utóbb belefásul a „rabszolgamunkába”. Ezért fontos, hogy érezze: képes döntéseket hozni. Kezdetben például gondolja át, melyik munkafolyamattal kezd, vagy hogyan tudja jobban kihasználni a munkaidejét.

Először a neheze

Minden foglalkozásnál akadnak „nemszeretem tevékenységek”. Ne halogassa az elvégzésüket, mert ezzel csak azt éri el, hogy egész nap vagy héten gyomorgörcse lesz, ha az eszébe jutnak. Legyen túl rajtuk minél hamarabb, hogy aztán már csak a jóra koncentrálhasson.

Fontos a dicséret

Ha valaki nem kap rendszeres visszajelzést a munkájáról, akkor azt érezheti, hogy a többiek nem értékelik vagy semmibe veszik. Pedig sokszor csak arról van szó, hogy a kollégáknak vagy a főnöknek eszébe sem jut mindez. Mutasson jó példát: mindenkit dicsérjen meg, amikor csak alkalma nyílik rá. Meglátja, hamarosan a többiek is átveszik öntől ezt az új szokást!

Mosolyogjon

A felfelé görbülő száj azt üzeni az agynak, hogy minden rendben van. Ellenben, aki állandóan morog, az valóban rosszul fogja érezni magát. Nevessen akkor is, ha nincs rá semmi oka, csak hogy jobban menjen a munka.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!