Friss és hazai

2018.03.02. 19:49

Hétvégén tartják a magyar ízek tavaszi vásárát

A legfrissebb hazai kistermelői termékekkel találkozhat a közönség a magyar ízek tavaszi vásárán szombaton és vasárnap a budapesti Várkert Bazárban - hangzott el az M1 csatorna péntek reggeli műsorában.

Budapest, 2011. február 11. A rendezvény díszvendége Erdély, ezért Gál Erzsébet gyümölcsszörpjeit és lekvárjait kínálja Gyergyószentmiklósról a Millenárison, a Kézmûves Magyar Ízek Vásárán. A kóstolás és vásár mellett termelõkkel folytatott beszélgetések, fõzõbemutatók és gyerekprogramok is várják az érdeklõdõket a háromnapos vásáron. MTI Fotó: Földi Imre

Pap Krisztián, a Magyar Ízek Alapítvány elnöke, a rendezvény főszervezője a műsorban elmondta, hogy a gasztronómiai seregszemle  középpontjában a húsvét közeledtével a sonkák és sertéshústermékek állnak.

Felsorolása szerint a mustrán az ünnepi sonkák, kolbászok  egész sora mellett lesznek sajtok, borok, pálinkák, csokoládék, zöldségkrémek, gombakészítmények, mézek, lekvárok, tésztafélék, fűszerek, vad- és haláru, szörpök. Emellett határon túli ízek és főzőbemutató is várja az érdeklődőket.

Mint mondta, az ingyenesen látogatható rendezvényen csaknem 85 kiállító mintegy 500 termékkel mutatkozik be. A vásárra javarészt olyan őstermelők jönnek, akik a termékeiket piacokon, helyi boltokban értékesítik, nincsenek jelen a nagyáruházak polcain.

Az ünnepi sonkák és a kolbászok mellett a húsvéti asztalok legjobb magyar ízei mind fellelhetők lesznek a vásáron: kézműves sajtok és tejtermékek, lekvárok, zöldségkrémek, gombakészítmények, mézek, csokoládék és édességek, tésztafélék, fűszerek, vad- és haláruk, valamint gyümölcsszörpök, bor- és pálinkakülönlegességek várják a látogatókat – közölték a szervezők.

Az esemény két napja alatt folyamatos kóstolókat és gasztronómiai bemutatókat, valamint gyermekelőadásokat és autentikus zenei programokat is szerveznek. Fellép például Radics Sándor cimbalomművész, Kónya Miklós hegedűművész és az Újbudai Babszem táncegyüttes is.

A Magyar Ízek Tavaszi Vásárát az Agrármarketing Centrum, a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja, az esemény együttműködő partnere a Várkert Bazár.

Borítóképünk illusztráció.

MTI Fotó: Földi Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!