gasztro

2017.06.28. 13:18

Lévai Anikó: Nagyot fejlődött a balatoni vendéglátás

Bemutatták a Magyar Konyha magazin Balaton 2017 Gasztrokalauz című kiadványát Balatonszemesen, melyben helyet kaptak a térség legjobb éttermei, büféi, cukrászdái és borászatai is.

Mediaworks Online / MTI

A gasztrokalauz célja, hogy reális képet fessen a balatoni vendéglátásról, és a Balatont hét régióra osztja, valamint 360 olyan helyet nevez meg, melyet a munkatársak kipróbáltak – mondta el Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke.

A miniszterelnök felesége kiemelte, hogy az utóbbi hat-nyolc évben a környék termelőinek, és a hozzáértő, lelkiismeretes vendéglátósoknak köszönhetően nagyot fejlődött a balatoni vendéglátás. Ehhez a változáshoz a Magyar Konyha magazin is igyekszik hozzájárulni – jelentette ki Lévai Anikó.

Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője pedig hozzáfűzte, hogy míg az első gasztrokalauzba 170 cím került be, addig az idei már 360 címet tartalmaz, ami hűen tükrözi a balatoni gasztronómiában bekövetkezett pozitív változásokat.

Megszülettek a különleges szendvicseket, a kecsegét és az angolnát kínáló strandbüfék, valamint a kínálat bővítésére irányuló törekvések – folytatta a főszerkesztő. A borászatról szólva hozzátette: a korábbi 10-20 emblematikus borász helyett ma már 100 készít bort saját elképzelései szerint. A jó nyaraláshoz jó társaság, jó bor, jó étel kell, és a Magyar Konyha segítség lehet abban, hogy mindez valódi élményként valósuljon meg – összegezte Vinkó József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!