manikűr mesterfokon

2017.10.14. 10:00

Ha így tárolja a körömlakkot, nem szárad be

Vannak hölgyek, akik a francia manikűr hívei, akad, aki mindennap átfesti karmait az öltözékéhez illőre, mások a csillámosra, a gélre esküsznek vagy éppen a visszafogottan elegáns matt színekre, de egy biztos, bosszantó, főleg, ha egy márkás, drága darab beszárad, és használhatatlanná válik.

A kéz ékessége a szépen manikűrözött köröm, kiváltképp, ha precízen ki is van lakkozva. Vannak megszállott gyűjtők, akik mániákusan róják a drogériákat, és minden új színre vagy újdonságnak számító lakkra lecsapnak.

Van olyan is, amikor egy-egy illatszerbolt akciósan árulja az amúgy több ezer forintos lakkokat, és ilyenkor az ember lánya még inkább hajlamos betárazni – akár ugyanabból a színből is.

Aztán, amikor már százszámra áll otthon a kis üvegcse, a legtöbben még akkor is maximum berakják valamelyik szekrénybe.

Nos, ez a lehető legrosszabb megoldás, a körömlakk ugyanis nem acrylfesték, épp hogy a hideg és a nem a meleg levegő hatására szárad könnyebben, a tárolásra pedig a fridzsider a legalkalmasabb.

Bizony, a hűtőszekrényben kellene helyet szorítani a kollekciónak, legalábbis, ha arra törekszünk, hogy megnöveljük az élettartamukat. És ha véletlenül mégis beszárad, akkor fontos, hogy ne acetonnal vagy bármilyen lemosóval hígítsuk, vannak erre a célra készült folyadékok, pár száz forintért hozzájuthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!