hosszú, sűrű sörény

2017.09.02. 16:30

Ha hajbaj kínozza, íme egy régi recept

Sok nő csak álmodozik a hosszú hajról, növesztgeti, de hiába. Vagy letörik vagy valami más a baj. Van, aki póthajjal éri el a kívánt hosszt, mi azonban nagyanyáink módszerét javasoljuk. Igaz, hogy nem hoz azonnali eredményt, de természetes.

Sokszor örökkévalóságnak tűnik visszanöveszteni a hajat, főleg, ha hirtelen felindulásból vágatja le az ember lánya. Lehet kapni mindenféle szereket, csodatevő sampont, kapszulát, és persze ma már van olyan póthaj is, amely észrevétlenül illeszkedik a saját tincsekhez.

De mi van akkor, ha nem válnak be a drága kencék, és idegenkedünk az idegen sörénytől?

Kéznél van az évszázados recept: a ricinusolajos pakolás, amely hajnövesztésre, hajhullásra és hajápolásra is kiváló.

Így kell használni:

Hajmosás előtt, a száraz hajra kenjünk 2-3 evőkanálnyi ricinusolajat a fejbőrbe, úgy mintha hajat festenénk. Érdemes előtte egy kicsit a mikróban felmelegíteni az olajat, úgy könnyebb használni. Fésűvel választékot kell készíteni a hajban, majd a tövekre kenni a ricinusolajat. Ha kézzel masszírozza, készüljön fel rá, hogy ragacsos, és jó sokáig tart, míg lejön.

Ezután folpakkal kell betakarni, és arra jöhet a „törölközőturbán”. Érdemes egész éjszaka rajta hagyni, és legalább hetente kétszer alkalmazni.

A lemosás is macerás egy kicsit, többször is le kell öblíteni, de egy biztos: megéri.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!