Járvány

2020.08.03. 14:00

Folytatódik a Rákóczi Szövetség táboroztatása

Jön a programsorozat hatodik nyári tábora.

Sátoraljaújhely, 2019. augusztus 5. Táborozók a Rákóczi Szövetség 2019-es II. Összmagyar Középiskolás Táborában Sátoraljaújhelyen 2019. augusztus 5-én. MTI/Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A szövetség közleménye szerint

több mint 150 középiskolás találkozik a sátoraljaújhelyi táborban;

a Rákóczi szövetség több mint 300 Kárpát-medencei középiskolai szervezete kapott meghívást, de a járványhelyzet és az azzal összefüggő határzár miatt nagyon sok külhoni középiskola diákjait nem tudják fogadni.

A táborban lesznek kulturális programok, előadások, koncert, hagyományőrző foglalkozások, sportprogramok és kirándulások.

Közölték azt is, hogy

eddig egy júliusi táboruk maradt el a járvány miatt, de a járványügyi hatósággal egyeztetve úgy döntöttek, hogy a mostanit megtartják.

Emlékeztettek, a sátoraljaújhelyi táborhelyszínen 450-en férnének el, de csak 150 gyerek vesz részt a programokon. Minden járványügyi szabályt és ajánlást betartanak a diákok biztonsága érdekében – hangsúlyozták.

Kitértek arra is, hogy erre a programra külföldről csak felvidéki középiskolásokat tudnak fogadni; a táborozók 90 százaléka hazai diák.

Borítókép: Táborozók a Rákóczi Szövetség 2019-es II. Összmagyar Középiskolás Táborában Sátoraljaújhelyen 2019. augusztus 5-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!