Mimika, gesztusok

2019.04.08. 17:12

Fejtse meg a testbeszédet!

A mozdulatokból, gesztusokból azt is megtudhatjuk például egy randevún, hogy tetszünk-e az illetőnek.

Forrás: Shutterstock

Érdemes tudatosan megfigyelni, hogy az, akivel kommunikálunk, milyen információkat közvetít olyankor, amikor meg sem szólal. A Vasárnap Reggel legfrissebb számában megjelent cikk azokat a jellegzetes mozdulatokat sorolja, amelyek segítenek bennünket tájékozódni randipartnerünk valódi szándékairól, érzelmeiről.

Állpiszkálás

Ez a gesztus korántsem az unalom kifejezésére szolgál, sokkal inkább időhúzást jelent! Ilyenkor ugyanis a beszélgetőpartnere megpróbálja végiggondolni, hogy milyen válasszal kápráztathatná el.

Kézdörzsölés

Minden a legnagyobb rendben! – jelzi kézdörzsölés. Ha ezt a gesztust tapasztalja, biztos lehet benne, hogy az illető elégedett, sőt úgy érzi, hogy mennyei élményben van része. Kell ennél pozitívabb visszajelzés?

Nyitott kezek

Amennyiben valaki nyitott kezekkel magyaráz, akkor a színtiszta igazat mondja. Ráadásul ez az ún. kiterjedt testtartás arról is árulkodik, hogy az illető magabiztos, és remekül érzi magát az ön társaságában.

Felszegett áll

Randipartnere a romantikus vacsorán a fejét kissé magasra emelve figyeli, hogy mit mond? Nos, ilyenkor nagy valószínűséggel maximálisan odafigyel önre, issza minden szavát, és élvezi, hogy hallgathatja.

Fotó: Shutterstock

Keresztbe tett karok

Ez a testtartás alapvetően elzárkózást jelez. A randevún viszont már inkább bizonytalanságra utalhat. Vagyis nem kell rögtön elutasításnak venni, csak fogadja el, hogy a partnerünk még nem döntötte el, merre tovább...

Összekulcsolt ujjak

Ha a partner így tesz, és közben mosolyog, akkor feltehetően ideges, és ezzel próbálja palástolni, illetve önmagát nyugtatni. Ilyenkor legyen türelmes, és próbálja óvatosan segíteni őt abban, hogy feloldódjon.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!