szépséges tájék

2017.08.22. 18:55

Fedezze fel újra Bulgáriát

Az ország egésze és méltán híres tengerparti része egyaránt fontos turistacélponttá vált, ami nem is csoda.

Nesebâr

A települést az i. e. II. évezredben alapították, neve akkor még Menabria volt. Mozgalmas történelmi múltját elhelyezkedésének köszönheti, hiszen fontos kikötő és tranzithely volt. A település az UNESCO világörökségi listáján is szereplő óvárosa számos látnivalót tartogat, többek között a IV–V. században épült bizánci kapubástyákat, a török időkből fennmaradt szélmalmot, és évezredes-évszázados templomokat is megcsodálhat itt.

A Bojana templom

A középkori bolgár ortodox templom Szófiában található. XIII. századi, mára szépen restaurált freskói Szent Miklós életének legfontosabb pillanatait ábrázolják.

Pobiti Kamani, a kőerdő 

A Várnától mindössze 15 km-re nyugatra található, körülbelül 50 km2-en elterülő, kisebb-nagyobb oszlopszerű és más kövekből álló kőerdő keletkezésének körülményeit a geológusok a mai napig vizsgálják. Egyes feltételezések szerint a föld gyógyító energiáit évezhetik itt azok, akik mezítláb járkálnak a területen.

Várna

Az ország harmadik legnagyobb városa a Fekete-tengernél fekszik. A turisták körében a település tengerparti része a legkedveltebb, melynek pezsgése a mediterrán vidékek életörömét idézi – írja a Fanny magazin. Az esti korzózás alkalmával mindenképpen kóstolja meg valamelyik csábító fagylaltkülönlegességet vagy a mézes palacsintát! Természetesen számos kulturális látnivaló is várja, például az ortodox katedrális, a régészeti múzeum vagy a várostól pár kilométerre lévő Euxinográd palota.

Rila kolostor

Bulgária legszentebbnek tartott kegyhelye Szófiától 65 km-re délre fekszik, természetvédelmi területen. Bár a X. században épült, jelenlegi formáját csak a XIX. században nyerte el. 1200 vallási témájú freskót, továbbá bibliai jeleneteket bemutató ikonokat rejt. Múzeumában a kolostor életével, kegytárgyaival és az ország hagyományaival is megismerkedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!