Norvégia sem kivétel

2017.11.24. 11:54

Ezeregyszáz norvég női zenész ítélte el a szexuális zaklatást

Ezeregyszáz norvég női zenész, énekesnő ítélte el a norvég médiában nyilvánosságra hozott manifesztumokban a szexuális erőszakot, zaklatást és bántalmazást.

Forrás: www.aftenposten.no

„Azé kell legyen a szégyen és a bűntudat, aki elköveti: a szexuális zaklatóké és az ezeket a ragadozókat védelmezőké” – fogalmazott az Aftenposten napilapban csütörtökön közzétett deklarációjában 295 énekesnő.

Egy másik közleményben pedig 706 női zenész hívta fel a figyelmet arra, hogy a szexuális zaklatások tekintetében a norvég zenei közösség sem kivétel, hiába tekintik Norvégiát a nemi egyenlőség tekintetében élenjáró országnak.

A kiáltványokkal egyidejűleg az Aftenposten számos, magát megnevezni nem kívánó művész beszámolóját is közölte, akiket szexuálisan molesztáltak, zaklattak, megaláztak.

Múlt héten 500 norvég színésznő is közös petícióban szólalt fel a szexuális zaklatások ellen.

Korábban pedig svéd nők fogalmazták meg tiltakozásukat, miután a női egyenjogúságban szintén az elsők között emlegetett Svédországban csaknem kétezer női zenész jelentette be, hogy szexuálisan zaklatták.

Borítókép: aftenposten.no

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!